Keith Jarrett / Charlie Haden – Jasmine CD Revisited



Bildiğiniz gibi son haftalarda Keith Jarrett ve Charlie Haden ikilisinin yeni albümlerinin haberlerini duyuruyoruz. Çeşme tatili dönüşü bugün ilk iş hemen albümü edindim. Aslında aklımın bir köşesinde acaba albümün plağı basılır mı diye bir soru vardı. Bunun en önemli sebebi ECM plak şirketinin seneler sonra yeniden plak basmış olmasıydı. Stereo Mecmuası’nın geçtiğimiz aylarda yayınladığımız Müzik Özel sayılarında ECM’in bastığı iki plağı mercek altına almıştık. Bu iki plak Keith Jarrett’in Yesterdays ve Enrico Rava’nın harika New York Days albümleriydi. Linklere basıp albüm eleştirilerini de okuyabilirsiniz tabii ki. Bu arada her iki albümünde plağı ülkemizde bulunuyor. Durum böyle olunca aklımın bir köşesinde Jasmine’in de plağı basılır mı düşüncesi olsa da, dayanamayıp albümün CD’sini alıverdim. Oh! pek de iyi yapmışım. Hemen kafasında benimle aynı soru olan meraklılara da bilgi vereyim. ECM’in açıklanan yakın zamanda yayınlanacak plaklar listesinde Jasmine ne yazık ki yok. Ha sürpriz yaparlarsa onu bilemem tabii :) Plaklardan bahsetmişken hemen yakın gelecekte basılan/basılacak ECM plaklarının listesini vereyim;

ECM 1022 Chick Corea: Return To Forever
ECM 1114 Pat Metheny Group: Pat Metheny Group
ECM 1216 Pat Metheny Group: Offramp
ECM 1360 Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette: Still Live
ECM 1420 Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette: Tribute

Devamını okumak için tıklayınız (yeni sekmede açılır)

Yorumlar

  1. Gündüz çalışırken ve özellikle akşam geç saatlerde loş ışıkta günün yorgunluğunu atarken bu album favorilerimdendir, hatta başı çekebilir.
    Charlie Haden hayranlığım hat safhada, bir de eşlik eden Keith Jarrett olunca görür görmez almıştım ben de albumu. Ve aynen sizin dediğiniz gibi; Oh! Pek de iyi yapmışım.
    ECM zaten (bence) çok başarılı. O yüzden CD'lerini de gözüm kapalı alıyorum.
    Hele ki HD11'i koyunca araya CD'ler de artık büyük keyif vermeye başladı. (reklam oldu biraz) :)

    Huzur, sükunet, ruhu dinlendirmek; "Jasmine" için bunu söyleyebilirim.

    svg.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder