Amerikan Karanlık Metal Piyasasından Bir Topluluk; Acheron



Amerikan satanik Death metal sahnesinin en bilindik ama Avrupa'da da bir o kadar tanınmamış bir gruptur Acheron. Günümüzün imaj açısından satanik gözüken gruplarının tam tersine, bir coven içerisinde olup, üyeleri Church Of Satan üyesi hatta rahibi olup, bu kurum tarafından desteklenmesinin yanısıra, şarkı sözlerinin çoğunluğunu İngilizceye dönüştürülmüş ayetler, orjinal Latince ayetler hatta zaman zaman Enokça ayetlerden oluşur. Müzikal anlamda geleneksel Amerikan Death Metal sounduna oldukça yakın olsa da, söz anlamında görüldüğü gibi oldukça politiktir. Anton Szandor La Vey’in Satanic Bible’ının yanısı sıra, Messé Noire, Missa Solemnis, Missa Niger hatta Libri Luciferius gibi fazla bilinmeyen okkült ve karanlık kitaplardan ayet ve parçacıklar hemen her albüme serpiştirilmiştir. Hatta Rites Of The Black Mass baştan sona bir ayin olarak tasarlanmış olup, bizzat Anton Szandor La Vey albüme katkı yapmıştır. Grup müzikal vukuatlarına 1988 yılında başlamıştır. Grup ortaya çıktığı anda Amerika’da inanılmaz tepki görmüş, albümleri yasaklanmak istenmiştir hatta bazı eyaletlerde yasaklanmıştır. Bu yüzden ilk albüm Belçika’lı bir plak şirketnden çıkartılmak durumunda kalınmıştır. Daha sonra “Şeytan Kilisesi”nin kurulmasından sonra, grubun kilise ile yakın ilişkileri de olduğundan, sesini daha da agresif olarak yükseltmeye başlamıştır. Tam bu noktada ortaya Rites of the Black Mass albümü çıkar ki, Amerikan yasalarına ciddi bir karşı çıkışla, daha albümün girişinde toplum için en kabul edilmez dua vardır.

Yukarıdaki ayet, normalde İncil’den bir parça olup, ters çevrilmesi suretiyle orjinal Messé Noire oluşturulmuştur. Bizde bir çok kişi, ne olduğunu bilmeden sırf gizemli görünmek için yukarıdaki cümleleri sıklıkla kullanır, ben bilgi olsun diye çeviriverdim bari anlamını bilip kullansın arkadaşlar diye. Burada dikkat edilirse şeytan Satanas Luciferi olarak tanımlanmış. Normalde Lucifer, Roma’nın ışık tanrısıdır ve aslında ışık getiren anlamına gelir. (lux latince ışık demek) ilk Hristiyan konsülünde (Iznik) o dönemki konjonktürde pagan ışık tanrısı şeytanla özdeş kabul edilmiş ve lanetlenmiştir. Daha sonraları okkült gelenek tarafından kutsanmış ve şeytan’ın isim ile kutsanmıştır. Aslında bir çok terimin bu tarz karmaşık ve tarihsel çıkışları vardır. Neyse konumuz Acheron... Bu albümün etkileri yasaklanma olmuştur. Amerikanın demokratik zannedilen günlük yaşamına bomba etkisi yapmıştır.

Grup müzikal açıdan çok verimli değildir. Grubun müziğe etkisi bu politize yapıdır. Çağdaşı olan bir çok Amerikan grubunu etkilemiş ve ciddi bir müzikal cephe haline gelmiştir. Bu etki Avrupa’da fazla ilgi görmemiştir. Amerikan Şeytan kilisesinin kıta Avrupasında hemen hiç etkisi olmadığı ve bu dönemde özellikle Kuzey Avrupa’da ortaya çıkan ve daha da şiddet içeren ikinci Black Metal dalgasının dominant hale gelmesi, bu durumun sebepleridir.

Kadro

Rev. Vincent Crowley – Vokal ve bas
John Scott - Klavye
Michael Estes - Gitar
Richard Christy - Davul
Peter H. Gilmore – Senfonik sessionlar

Albümleri

-Messe Noir Live -Demo – dünya üzerinde 666 kopyası vardır
-Rites of the Black Mass
-Alla Xul -EP- dünya üzerinde 1000 kopyası vardır
-Satanic Victory
-Lex Talionis
-Hail Victory aslında Satanic Victory albümünün Avrupa için baskısıdır,bu kayıtta extra bonus track vardır ve dünya üzerinde 1000 kopyası vardır
-Anti-god, Anti-christ
-Those Who Have Risen – bu albüm complilation'dır
-Necromanteion Communion
-Compendium Diablerie ilk demo kayıtlarıdır
-Xomaly -EP- dünya üzerinde 1000 kopyası vardır

Yorumlar

  1. Beethoven'ın Missa Solemnis diye bir eseri var.. http://www.youtube.com/watch?v=kHZbUPLL2Hs

    Acaba Beethoven'da Satanist inancın içinde miydi? Bu eserinde geçen tenor vokallistler satanistik ayetleri mi okuyorlar mesela???

    Okuduğum kadarıyla Satanizm ve Kara Ayin 1000'li yıllara kadar uzanıyor, ama modern anlamda satanizm 1800'lerden itibaren ortaya çıkıyor, sonra Aleister Crowley ve Lavey ile zirve yapıyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder