Linkin Park - Hybrid Theory


Geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamını sonlandıran Chester Bennington anısına... Linkin Park'ın solisti olan Chester Bennington daha önce Dead by Sunrise ve Stone Temple Pilots topluluklarında mikrofon başına geçmişti. Ancak ismi her zaman Linkin Park özdeşleşmişti.

Linkin Park, California/ Amerika'lı bir alternatif rock grubudur. 1996 yılında kurulan grup, 2000'li yıllara kadar çok tanınmıyordu dersek yanlış olmaz. 2005 yılında yayınlanan Hybrid Theory ile uluslararası ün kazandı ve o yıl alınabilecek her ödülü aldılar. 2003 yılında yayınladıkları stüdyo albümü Meteora ile başarılarını pekiştirdiler. Bu arada Meteora albümü ile başlayan Chester Bennington'ın sağlık sorunları maalesef sonunu getirdi.


Linkin Park, 1996 yılında bir rap/rock grubu olarak Xero adıyla kuruldu. Gitarist Brad Delson, vokalist ve ritim gitarist Mike Shinoda, davulcu Rob Bourdon, turntablist (pikap kullanan ve scratch atan diyebiliriz) Joe Hahn, vokalist Mark Wakefield ve basçı Dave Farrell tarafından kurulan grup 1999 yılında önemli bir değişim geçirdi. Solist  Mike Shinoda'nın gruptan ayrılmasıyla yerine Chester Bennington geldi.

Bu değişim grubun plak firmaları ile ilişkiye geçmesine vesile oldu. Grup ilk plak anlaşmasını yapınca ismini Hybrid Theory olarak değiştirdi. Ancak benzer isimde birçok grubun olması sebebi ile isim "Linkin Park" 'olarak değiştirildi.



1999 yılına gelindiğinde grubun ilk albümü için 9 adet demo şarkı hazırdı ve Warner Bros. ile anlaşmalarının ardından şarkılar yeniden düzenledi. Kapak aynı zamanda grafik tasarımcı olan grubun eski solisti Mike Shinoda tarafından çizildi. Albümden 4 single çıktı "One Step Closer", "Crawling", "Papercut" ve "In the End" Özellikle "In the End" topluluğun tam anlamı ile patlama yaşamasını sağladı. Videosunu yukarıda seyredebilirsiniz...

2000'li yıllarda Nu metal,  rap metal veya alternative metal tarzları artık televizyonlarda boy gösteren, geniş kitleler tarafından ilgi duyulan bir müzik tarzı haline gelmişti.  Chester Bennington, bu akımı iyi özümsemiş ve grubu çok iyi dönüştürmeyi başarmıştı. Sonuç Linkin Park dönemin en önemli grubu haline gelmişti... İlerleyen yıllarda özellikle "A Thousand Suns" gibi albümlerde aynı başarıyı sağlayamamış olsa da, bir dönemin popüler müzik kültürüne önemli bir etki yaptığını söylemek lazım Linkin Park'ın...




Yorumlar