Jack White - Acoustic Recordings 1998 - 2016



Jack White - Acoustic Recordings 1998 - 2016
THIRD MAN | CD/LP


Jack White veya tam ismiyle John Anthony Gillis, 1975 doğumlu Amerikalı müzisyen. Jack White'ın geniş kitleler tarafından tanınması 2011 yılında dağılan The White Stripes topluluğuyla olmuştur. Jack White ve Meg White tarafından kurulan White Stripes özellikle "Elephant" albümü ile kendilerine sağlam bir yer edinmişler ve albümden yayınlanan "Seven Nation Army" şarkısı ile modern rock şarkı listelerine sağlam bir giriş yapmışlardır. Topluluğun dağılmasının ardında bir dizi olaylar zinciri olsa da, dedikodular Meg White'ın kasetinin (!) ortaya çıkması. Tabii Meg White'ın Jack White'ın eski eşi olduğunu da ekleyelim genel bilgi açısından. Jack White aynı zamanda The Raconteurs ve The Dead Weather topluluklarının da kurucu üyelerindendir. Bu toplulukların hepsi kendi türlerinde geniş dinleyici kitlelerine ulaşmış albümler olmuştur.

Jack White ilk solo albümünü oldukça geç sayılabilecek bir dönemde 2012 yılında yayınladı. İlk albüm Blunderbuss büyük ilgi çekti ve arkasından Lazaretto albümünü yayınladı. Bu arada albümler kendi plak şirketi Third Man Records yayınlanır ve plak şirketine slogan olarak evlerinizdeki pikaplar ölmedi mottosunu uygun görmüştür. Lazaretto albümünün plağına bir bakış atarsanız bu sloganın boşuna olmadığını görürsünüz.

Gelelim yeni solo albümüne Acoustic Recordings 1998 - 2016. Şarkı listesi şu şekilde;
1. Sugar Never Tasted So Good
2. Apple Blossom (Remıxed)
3. I’m Bound To Pack It Up (Remıxed)
4. Hotel Yorba
5. We’re Goıng To Be Frıends
6. You’ve Got Her In Your Pocket
7. It’s True That We Love One Another
8. Never Far Away
9. Forever For Her (Is Over For Me)
10. Whıte Moon
11. As Ugly As I Seem
12. Cıty Lıghts (Prevıously Unreleased Whıte Strıpes Track)
13. Honey, We Can’t Afford To Look Thıs Cheap
14. Effect And Cause
15. Love Is The Truth (Acoustıc Mıx)
16. Top Yourself (Bluegrass Versıon)
17. Carolına Drama ( Acoustıc Mıx)
18. Love Interruptıon
19. On And On And On
20. Machıne Gun Sılhouette
21. Blunderbuss
22. Hıp (Eponymous) Poor Boy (Alternate Mıx)
23. I Guess I Should Go To Sleep ( Alternate Mıx)
24. Just One Drınk ( Acoustıc Mıx)
25. Entıtlement
26. Want And Able

Jack White Acoustic Recordings 1998-2016 bir şekilde müzisyenin şarkı yazma konusundaki gelişimini gözler önüne seren nbir albüm. 20 senelik bir müzik kariyeri olan müzisyen White Stripes, Raconteurs ve kendi solo projeleri için hazırladığı bazı şarkıların tamamen akustik versiyonlarına yer vermiş albümde. 26 şarkılık liste içerisinde albümlerde yer bulmuş şarkılar haricinde, B-side şarkılar, remiksler, alternatif yorumlar ve sürpriz hiç yayınlanmamış şarkılara yer vermiş. Albümde rock müzikten country, folk ve diğer komşu türlere kadar geniş bir yelpaze var. Kayıtlar son derece başarılı. Zaten Jack White'ın bu konuda takıntılı olduğu bilinen bir gerçek.

Aşağıda albümden Carolina Drama (Acoustic Mix) şarkısının resmi yayın videosu var...

Yorumlar