Jack White - Lazaretto CD



Jack White - Lazaretto
Columbia CD

The White Stripes topluluğu ile tanıyıp sevdiğimiz Jack White'ın ikinci albümü Lazaretto yayınlandı. Jack White'ın kendi plak firması Third Man Records ile Columbia Records işbirliği ile yayınlnana albüm son derece iyi eleştiriler aldı ve albüm gerçekten çok başarılı. Yazılan çizilenlere göre Jack White, uzun yıllardır okunan kısa hikayeler, şiirler ve genç yaşlarda yazıp çizdiklerinden hareketle bu albümü yayınlamış ve pek iyi yapmış.

Albüm ile ilgili ilk çalışmalar 2012 yılında ilk albüm Blunderbuss için hazırlanan turne esnasında yapılmaya başlanmış. Yine yazılan çizilenlere göre albüm için neredeyse gerekenin iki katı kadar şarkı hazırlanmış ancak albüme en iyiler eklenmiş. Şarkı listesi şu şekilde,

1. "Three Women" 3:57
2. "Lazaretto" 3:39
3. "Temporary Ground" 3:13
4. "Would You Fight for My Love?" 4:09
5. "High Ball Stepper" 3:52
6. "Just One Drink" 2:37
7. "Alone in My Home" 3:27
8. "Entitlement" 4:06
9. "That Black Bat Licorice" 3:50
10. "I Think I Found the Culprit" 3:49
11. "Want and Able" 2:34

Albümde Jack White'a devasa bir müzisyen topluluğu eşlik ediyor. Bunun en önemli sebebi albümde çok farklı tarzlarda şarkılar olması. Blues, rock, country ve folk esintileri ile bezenmiş zaman zaman daha endüstriyel rock akımlarına göz kırpan çok ilginç bir albüm var önümüzde. Albümün kaydı çok çok başarılı. Yazılan çizilenlere göre eski tarz bir kayıt yapılmış ve gayet belli oluyor bu durum. Müzik ise ayrı güzel özellikle yazdığım gibi Blues, rock, country ve folk gibi akımların harmanlanmasından hoşlanıyorsanız. Sözler bile üzerinde çalışılmış olduğunu hemen size anlatıyor. Çok başarılı bir albüm.

Yorumlar