Ronnie James Dio This Is Your Life CD



Ronnie James Dio This Is Your Life
Rhino CD

Ronnie James Dio'nun vefatının ardından kurulan vakfa yardım ve büyük ustayı anmak üzere yapılan cover albümünü elimin altında. Albümde bazı önemli isimler hemen göze çarpıyor bu yüzden ilk önce albüm listesini yayınlayalım.

Neon Knights - Anthrax
The Last In Line - Tenacious D
The Mob Rules - Adrenaline Mob
Rainbow In The Dark - Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher
Straight Through The Heart - Halestorm
Starstruck - Motörhead with Biff Byford
The Temple Of The King - Scorpions
Egypt (The Chains Are On) - Doro
Holy Diver - Killswitch Engage
Catch The Rainbow - Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren
I - Oni Logan, Jimmy Bain, Rowan Robertson, Brian Tichy
Man On The Silver Mountain - Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren
Ronnie Rising Medley (Featuring A Light In The Black, Tarot Woman, Stargazer, Kill The King) - Metallica
This Is Your Life - Dio


Albüm çok geleneksel bir parça olan Neon Knights ile başlıyor. Anthrax topluluğu şarkının karakteri ile oynamayarak çok sade bir yorumla şarkıyı çalmış. The Last In Line'da ne olduğunu hiçbir zaman bir türlü anlayamadığım Tenacious D topluluğu valla fena olmayan bir yoruma imza atmış. Bu topluluk film amaçlı mı komedi amaçlı mı yoksa gerçek mi bir türlü anlamış değilim. The Mob Rules şarkısında bol bol şov olsa da ben beğendim. Russell Allen, Mike Orlando ve Mike Portnoy'dan oluşan Adrenaline Mob konusunda özellikle de müzik anlamında bir şey söylemek güç ama bazen virtüözlükler ön plana çıkınca insan sıkılıyor ancak şarkı güzel.

Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher'dan "Rainbow In The Dark" bence iyi bir cover. Scorpions tarafından yorumlanan "The Temple Of The King" gerçekten başarılı. Egypt (The Chains Are On) için de aynı şeyi yazabilirim. Metallica'nın medley'i ise tek kelime ile muhteşem. Albümde en önemli hayal kırıklığı ise "Holy Diver" Bu çok önemli şarkı daha doğrusu marş Killswitch Engage tarafından resmen katledilmiş. Rahmetli Ronnie James Dio'nun en kötü performansı bile buna 10 başar.

Tolga
Kayıt: 7/10
Albüm: 7/10

Yorumlar