Model - Levla'nın Hikayesi



Levla'nın Hikayesi grubun üçüncü albümü. Ben Diğer Masallar albümüyle tanıştım ve çok sevdim. Grup aslında 2005 yılında Adue carmen ismiyle kurulmuş, 2008 yılında Model adını alarak hayatına devam etmiş. 2012 yılında Aşkın Çolak yerine gruba Kerem Sedef katılmış. Model albüm ve sahne çalışmalarının yanında reklam sektöründe çalışmakta, ürettiği reklam müzikleriyle burada da adından söz ettirmekte.

İlk albüm 2009 'da Perili Sirk, 2011 Diğer Masallar ve 2013 Levla'nın Hikayesi. Grubun üyeleri genç isimlerden oluşuyor.

Fatma Turgut : Vokal. '84 Aydın doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Ana Bilim dalı gitar bölümü mezunu. Sahne çalışmalarının yanında, koro ve klasik gitar öğretmenliği yaptı.

Okan Işık : Elektrik Gitar, Akustik Gitar, Ukulele.'86 İzmir doğumlu. Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu. İstanbul'a taşındıktan sonra Galatasaray İTM'den ses mühendisliği eğitimi alıyor ve aynı zamanda YTÜ'de makine mühendisliği yüksek lisansını yapıyor.

Can Temiz : Bas Gitar. '87 İzmir doğumlu. 2004'te Ege Üniversitesi Biyokimya bölümüne girmiş ama müzik daha ağır basmış. Model grubuyla İstanbul'a taşındıktan sonra Portfolio Yaratıcı Reklamcılık Okulu'na kabul edildi ve Kasım ayında eğitimini tamamladı.

Kerem Sedef : Davul. '82 İsatnbul doğumlu.Pekçok sanatçı ve grupla çalıştı.Şu an davul eğitmenliği işine devam etmekte.

Bu albümde şarkılar ayrılık üzerine hüzünlü, isyankar, yaslı. Biraz kendinle hesaplaşıyorsun biraz karşındakıni suçluyorsun. Terk ettikten sonra ya da terk edildikten sonra ne hissediyorsan bu albüm işte bu... Model grubu üyeleri bu albümün bir konsept albümü olduğunu ve ayrlıktan sonra yasın 5 evresini anlattıklarını söylüyorlar.

Albümde bütün söz-müzikler Can Temiz'e ait. Bu sözler 27 yaşında bir adamdan nasıl çıkıyor ? Nasıl bir dünyan var ? Nasıl Nasıl.... Ben Diğer Masallar albümünü daha çok sevmiştim ama bu albümde çok sevdiklerim tabii ki var. Mesela Antideprasan Gülümsemesi, Sen Ona Aşıksın, Müzik Kutusu, Levla Vazgeçti şimdi farkettim ki yavaş yavaş tüm albümü listelemeye başladım.

Albüm, Demir Demirkan prodüktörlüğünde, GNL etiketiyle müzik raflarında ve internet üzerinde satış sitelerinde de artık yerini aldı.

Şarkı Listesi
Bölüm I
Yas Bahçesinde 5 Gün
1- Ağlamam Zaman Aldı - İnkar
2- Bize Susmak Yakışır - Öfke
3- Antideprasan Gülümsemesi – Pazarlık
4- Levla Vazgeçti – Depresyon
5- Sen Ona Aşıksın – Kabullenme

Bölüm II
Hafifle
6- Müzik Kutusu
7- Kehanet – feat. Gonca Vuslateri
8- Ninni
9- Kuğunun Adı
10- Sarı Kurdeleler

Albümü aldığım için mutsuz muyum hayır değilim... Albümün kaydı ülkemizdeki örneklere bakarak son derece başarılı diyebilirim. 

Yorumlar