Model Diğer Masallar CD



Grubun temelleri 2005 yılında atılmış. 2007 yılında son halini alıp, 2008'de de adını Model olarak değiştirmiş.

Grup :

Okan Işık (gitar), Aşkın Çolak (davul-perküsyon), Can Temiz (bas gitar), Fatma Turgut(vokal), Serkan Gürüzümcü (gitar)'den oluşuyor.

İlk albümlerini 2009'da Perili Sirk ismiyle çıkardılar.Albümde yer verdikleri -Bak Bir Varmış Bir Yokmuş- isimli cover parçaya Levent Yüksel eşlik etti.

Grup albüm çalışmalarının yanında Jingle ve intro'larda besteliyor.Grubun Efes Pilsen için bestelediği "Sokakta Hayat Var" adlı şarkısı, dijital iş ve kültür dergisi "Digital Age" tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Digital Age Awards" töreninde, "En Yaratıcı Müzik/Ses Tasarımı Birincisi" ödülünü kazandı.



2011'de Demir Demirkan prodüktörlüğü ile Diğer Masallar yayınlandı.Albümde öne çıkan benimde  kalbimi çalıp albümü almamı sağlayan Değmesin Ellerimiz isimli şarkılarıydı.Albümde sözler ağırlıklı olarak Can Temiz'e ait. İnsan 24 yaşında olup nasıl böyle sözler yazar sanırım yetenek dedikleri bu olsa gerek.

Albümde Değmesin Ellerimiz Dışında, Buzdan Şato(herkes yalnızdır buzdan şatosunda, birileri gelip duvarları eritsin ister...) Sana ne, Makyaj gibi benim için öne çıkan şarkılar. Bunun yanında hepimizin bildiği ve sevdiği Yalnızlık Senfonisi var ki dinlemeye değer.

1 Buzdan Şato
2 Şey Belki
3 Değmesin Ellerimiz
4 Sana Ne
5 Pembe Mezarlık
6 Bir Melek Vardı
7 Benim Tatlı Kanserim
8 Karadul
9 Çürüsün Gelinliğim
10 Makyaj
11 Yalnızlık Senfonisi
12 Değmesin Ellerimiz (Akustik)

2011'de aldığım en iyi Türkçe albümlerden biriydi diyebiliriz.Bir de çocuklar İzmir'liymiş daha ne olsun :)

Ben dinlerken hiç sıkılmadım ve her şarkıyı ayrı bir keyifle dinledim. Aşağıda albümden Buzdan Şato isimli parçanın videosunu izleyebilirsiniz.

Herkese müzik dolu günler...



Seçil


Yorumlar