Rehber - Türkçe Sözlü Güzel Müzik


Rehber topluluğundan Türkçe Sözlü Güzel Müzik albümü Müzik Hayvanı alıştığımız vukuatlarından bir yönüyle ayrılan ancak Stereo Mecmuası okuyucularının büyük bir bölümünün ilgisini çekme potansiyeli yüksek bir albüm. Albümdeki müzisyenler, vokal ve gitarda Serhad Özmen, davulda Soner Filiz, bas gitarda İlker Filiz, gitar, klavye ve geri vokallerde: Çınar Özgün Akpolat.

Albümü ilk dinlemeye başladığınızda müzisyenlerin rahat durmayıp sıradan bir Türkçe sözlü bir albümden çok ötesinde bir şey yaptığını anlıyorsunuz. Albümün açılış parçası olan "Büyük Saat"ın arka planlarına kulak kabartmanızda fayda var. Hemen durumu anlayacaksınız. Albüm toplam 7 parçadan oluşuyor. "Gerçek" parçası çok keyifli olmuş. Ancak hemen bir not düşelim. Albümdeki sözler popüler örneklerde gördüğümüz üzere şarkıda söz olsun, yalan yanlış nakarat yazalım uyak olsun takıntılarından çok uzaklarda bir yerlerde. Tınılarda aynı şekilde. Hatta "Ruh" şarkısını şöyle keyifle dinlemenizi öneririm. "Sorgu" şarkısının sözlerine de aynı şekilde kulak kabartın.

Valla albümde genel atmosfer beni çok şaşırttı. Derinlik hissi gayet güzel. Tonlar gayet keyifli. Özellikle gitar tonları bu derinliğe çok güzel katkı yapıyor. Albüm bir yandan rock müziğine göz kırparken, elektronik müzikten daha farklı tarzlara kadar çok renkli bir yapıya sahip. Hani bu tarz albümlere mainstream dünyada fusion denir ama  bu albüme fusion albümü deyip geçmek çok ayıp olur bence. Albümün ismi albümü çok güzel anlatıyor işte; Türkçe Sözlü Güzel Müzik; nokta.
Rehber - Türkçe Sözlü Güzel Müzik
kapak fotoğrafı: çınar özgün akpolat
kapak tasarım: buket erkmen
İstanbul 2013

Rehber - Türkçe Sözlü Güzel Müzik çalışmasına buraya tıklayarak ulaşabilir, buraya tıklayarak ise bilgisayarınıza indirerek hemen dinlemeye başlayabilirsiniz.

Yorumlar