Little Walter - The Best Of Little Walter LP



Little Walter - The Best Of Little Walter
Chess LP1428 180Gr LP


Speakers Corner plak şirketine öncelikle teşekkür etmek lazım. Uzun zaman sonra bu kadar güzel plakları birbiri ardına dinlememiştim. Asıl adı Marion Walter Jacobs olan Little Walker hem armonika çalan hemde şarkı söyleyen bir blues müzisyeni. Bu plakta bir çoğu blues klasiği olan şarkıları toplanmış.

Müzisyen, delta kökenli değil oldukça batıdan Los Angeles'tan. Ama muhtemelen damarlarındaki kandan olsa gerek blues müziğin önde gelen isimlerinden bir tanesi. Armonika çalma tekniğindeki virtüözite sayesinde kendinden sonraki müzisyenlerin de haklı olarak ikonu olmuş. Blues with a Feeling ve Last Night şarkılarındaki soloları gerçekten insanı alıp götürüyor. Plağın kaydı bir blues albümüne göre mükemmel. Bu tarz plaklarla haşır neşir olmadıysanız dediğimi muhtemelen anlamayacaksınızdır. Aman türe meraklılar kaçırmasınlar!

Müzik: 9/10
Kayıt: 6/10
Hakan

Yorumlar

  1. [...] Filmde oldukça fazla göreceğiniz bir diğer isim Little Walter. Oldukça renkli bir kişilik olan Little Walter’ın yollarının Muddy Waters ile kesişmesi ve kendi başına nasıl önemli bir isim haline geldiğinin ayrıntıları da filmde yansıtılmaya çalışılmış. Bu müzisyenin filmde çalınan bir çok hit parçasını içeren bir albümü Stereo Mecmuasında geçmiş sayılarımızda sizlere tanıtmıştık. (Little Walter – The Best Of Little Walter Chess LP1428 İnceleme) [...]

    YanıtlaSil

Yorum Gönder