Blut Aus Nord - Deus Salutis Meae


Blut Aus Nord, Fransız bir black metal grubu. Müziğin içerisine avant-garde elementler ekleme konusunda son yıllarda en başarılı olan gruplardan bir tanesi. Son dönem Fransız grupları, black metal dünyasına ciddi bir soluk getiriyorlar. 2017 senesinde Blut Aus Nord bu alanda öne çıkan gruplardan bir tanesi.

1990'larda solo bir proje olarak ortaya çıkan proje, birkaç demo kaydının arkasından Blut aus Nord adını aldı. 2003 yılında yayınlanan "The Work Which Transforms God" albümüne kadar ortaya pek önemli bir şey çıkartamayan grup, bu albümle dinleyicinin ilgisini çekmeye başladı.


Bu yıldan itibaren black metal sınırlarının dışına daha fazla çıkma cesaretini bulan grup, müziğin içerisine atmosferi arttırabilmek için elektronik sesler ve gürültüler eklemeye başlarken şarkı yapılarını da değiştirmeye başladı. 2011 yılından itibaren iki sene içinde yayınlanan üçlemeleri "777" ile çok farklı müzik türlerini black metal içerisine gömmeyi başardılar. Deus Salutis Meae ile daha karanlık atmosferli neredeyse cehennemi andıran bir tablo ortaya çıkarttılar. Arka plandaki garip sesler, azap içinde inceleyenlerin çığlıkları, bunların garip elektronikler ile desteklenmesi, israrlı ve kendini tekrar eden döngüler ile bir şekilde adı black metal olan ama içinde çok farklı şeyler barındıran bir albüm yapmayı başardılar. Grubuna Alman ismi veren Fransızlar olduğunu düşünürsek adamlarda bir acayiplik olduğu belli ve müziklerine pek güzel yansıyor.

Albümü dinleyeyim diyenler için Spotify linki aşağıda....

Tolga


Yorumlar