Cannibal Corpse - Red Before Black


Cannibal Corpse, 1988 yılında Beyond Death,  Leviathan ve Tirant Sin gibi Amerikalı Death Metal gruplarından üyeler tarafından kuruldu. Grup, Mart 1989'da Buffalo'da River Rock Cafe'deki ilk konserini, beş şarkılık bir demo kaset yayınladıktan sonra verdi. Bu demo kasetinin adı "Cannibal Corpse" idi. Grup, ilk konserden bir yıl sonra Metal Blade Records'la plak anlaşması imzalandı. Grubun o dönem ki solisti Chris Barnes'in çalıştığı kayıt mağazasının müdürü tarafından gönderilen demo'yu dinleyen Metal Blade Records yetkilileri gruba albüm yapmaya karar verirler. Tam uzunluktaki ilk albüm "Eaten Back to Life" Ağustos 1990'da yayınlandı.


Grup, yıllar boyunca bol bol kadro değişikliği yaşadı. 1993 yılında kurucu üye ve gitarist Bob Rusay gruptan atıldı ve ilerleyen senelerde ne alaka ise golf eğitmeni oldu. Yerine Rob Barrett geldi. 1995 yılında ise vokalist Chris Barnes yerine Monstrosity vokalisti George "Corpsegrinder" Fisher aldı. Chris Barnes ise ilk önce Six Feet Under sonrasında da Torture Killer gruplarında boy gösterdi.

1997'de gitarist olarak yerini Rusay'la değiştiren Barrett, eski grupları Malevolent Creation ve Solstice'e tekrar katılmak üzere Cannibal Corpse'den ayrıldı. Barrett ayrıldıktan sonra yerini Cannibal Corpse'nin 1998 yılı albümünde "Gallery of Suicide" gitarist Pat O'Brien aldı. Kurucu üyesi ve gitarist Jack Owen, 2004 yılında ikinci grubu olan Adrift'e daha fazla zaman ayırmak üzere Cannibal Corpse'den ayrıldı. 2004 sonlarında ise Deicide'a katıldı. Aslında liste daha da uzun. Gördüğünüz gibi alakasız şekilde golf eğitmeni olandan farklı gruplara gidenlere kadar Cannibal Corpse içinde kadro devinimleri asla bitmemiş. Bu hengame içerisinde 14 albüm yayınlamayı başarmış bir gruptur.


Şu an ki kadro ise şu şekilde, Alex Webster bas. Paul Mazurkiewicz davul. Rob Barrett ritm gitar, George "Corpsegrinder" Fisher vokal. Pat O'Brien gitar.

Cannibal Corpse grubun bir diğer özelliği bir şekilde devletlerin aşırı uçlardaki müziğe savaş açtıklarında hep ön planda olmalardır. 1995 yılından itibaren ABD'da Amerika Birleşik Devletleri ulusal karakterini zayıflatan müzik hareketleri listesinde hep en üst sıralarda bulunmayı becermiştir. Grubun şarkı sözleri ve albüm kapakları dünyanın dört bir tarafında sansür ve yasaklanmadan nasibini bol bol almıştır, Almanya'dan Avusturalya'ya. Cannibal Corpse ise yangına körükle değil benzin bidonu ile gitmeye tabii ki devam etmekte. Ölüm, şiddet ve çeşitli cinsel sapıklıkların şarkılarda işlenmesi sebebi ile özellikle Katolik ve Ortodoks çevreleri ve din adamlarında da bol bol tepki görmektedirler.



Tüm bu karmaşa içinde Cannibal Corpse 1994 yılında Jim Carrey filmi Ace Ventura: Pet Detective'de "Hammer Smashed Face" adlı efsanevi parçalarının kısaltılmış bir versiyonunu ile boy göstermeyi başarmıştır. Yukarıda bir kuple var..



"Hammer Smashed Face" seneler içerisinde konserlerde seyirciler için bir deşarj şarkısı haline gelmiş ve genelde bu şarkının performansı sırasında ortalık birbirine girer. Çalan mutlu, dinleyen mutlu...

Daha sıcağı sıcağına yayınlanmış albüm Death Metal dinleyicisi açısından senenin beklenen albümlerinden bir tanesi idi. Hemen her albümünde belirli bir kalite çıtasını tutturan grubun 2012 yılında Torture ile başlayıp 2014 yılında "A Skeletal Domain" ile devam eden ustalık dönemine yakışan bir albüm olmuş ve ben beğendim. Her ne kadar bazı dinleyiciler ve yorumcularda teknik anlamda daha kompleks bir tarz beklentisi olsa da, albüm bildiğiniz Cannibal Corpse albümü ve dinleyicisini her halükarda mutlu edecektir. Mutsuz olunabilecek tek konu ise 2000'lerden itibaren daha iyi prodüksiyon imkanlarına sahip olan grubun her yeni albümde biraz daha sıradanlaşan yapım kalitesi. Davul ve bas kayıtlarının miksajında bir terslik var ve çok sıradan geliyor albüm dinlerken. Heyecanını azaltıyor bu durum albümlerin...

Red Before Black, satın alınır keyifle de dinlenir.

Yorumlar