Venom Inc - Avé


Venom altın çağını bir çok meraklıya göre 1985 yılında Possessed albümü ile tamamlamıştı. Daha ilk günlerden itibaren grupta ufak tefek anlaşmazlıklar başlamış ancak bir şekilde grup albüm yayınlamaya, konser vermeye devam etmişti. Conrad "Cronos" Lant, Jeffrey "Mantas" Dunn ve Anthony "Abaddon" Bray'den oluşan grup 1981 yılında Welcome to Hell albümünü yayınladığında kendilerinin bile beklemediği bir ilgi ile karşılaştılar. Üç müzisyeninde müzikal kabiliyetleri ve enstümanlarına hakimiyetleri son derece fazla soru işaretlerine sahip olsa da, dönemleri için son derece uç sözler, uç bir imaj ile genç kitleleri şok etmeyi başarmışlardı. Albümden "Welcome to Hell" "Schizo" "Witching Hour" ve "One Thousand Days in Sodom" gibi önemli hitler çıkmış ve konserler hıncahınç dolmaya başlamıştı.





1982 yılında New Wave of British Heavy Metal akımının yükseldiği dönemde yayınlanan "Black Metal" albümü işse döneminin çok ötesinde etkiler yarattı. Erken dönem İskandinav ekstem müziğini etkiledi ve bir türün ismi bu albümden hareket edilerek verildi. "At War with Satan" ile yükselerek devam eden macera "Possessed" albümü ile bir miktar düşüşe geçti. "Too Loud (For the Crowd)" ve "Satanachist" gibi hitler sayesinde "Possessed" günü kurtardı. Ancak grup içinde kavga dövüş iyice artmıştı. "Calm Before the Storm" ise gerçek anlamda bir fırtına öncesi sessizlik idi.

Gitarist Mantas gruptan ayrılmıştı ve albüm çok kötüydü. Bu albümün sonrasında bu kez vokalist ve basçı gruptan ayrıldı ve "Prime Evil" albümü yayınlandı. Sonuç yine kötüydü. 80'lerin sonlarından 1995 yılına kadar kadro değişiklikleri ve kötü albümler ile devam eden maceranın sonunda orijinal üçlüyü oluşturan Cronos, Mantas ve Abaddon parasız kalıp 1999 yılına kadar yeniden aynı kadro altında buluşurlar. Bu dönemde yayınlanan "Cast in Stone" gayet başarılı bir albümdür. 1999 yılından sonra Venom, Cronos ile yollarına devam eder.


2014 yılında gitarist Mantas ve ilk olarak Prime Evil albümünde tanınan Tony "Demolition Man" Dolan yeni bir grup kurmaya karar verirler. Gruba Venom Inc. adını verirler ve kısa bir zaman sonra davulcu Abaddon'da gruba katılır. İlk önce iki şarkı yayınlarlar, "Dein Fleisch" ve "Ave Satanas". Şarkılar ilgi görünce albüm yayınlanır. Şarkı listesi şu şekilde,
  1. Ave Satanas
  2. Forged in Hell
  3. Metal We Bleed
  4. Dein Fleisch
  5. Blood Stained
  6. Time to Die
  7. The Evil Dead
  8. Preacher Man
  9. War
  10. I Kneel to No God
  11. Black n' Roll
Benim gibi koyu Venom hayranları açısından Venom eşittir, Cronos, Mantas ve Abaddon olsa da, elimde tuttuğum albüm son derece başarılı. Günümüzde Black Metal bambaşka bir noktaya gelmiş olsa da, eski tüfeklerin neredeyse 30 sene önce kaldığı yerden devam ettiklerini görmek güzel. Klasik bir Venom albümünü nasıl dinliyorsanız bu albümü de öyle dinleyin. Müziğin ayrıntılarına fazla kafayı takmayın, dostlar alışverişte görsün gitar sololarını Venom işte diye geçiştirin. Toplamda elde edilen şeye bakın. Elde edilen şey kesinlikle old school Black Metal...

Yorumlar