Overkill - The Grinding Wheel


Overkill, 1980'lerin önemli thrash metal gruplarındandır. Defalarca kadro değişikliklerine rağmen hemen her zaman belirli bir düzeyi tutturmayı başaran grup  kendisine özgü bir sound'a sahiptir. Bunun en berligin olduğu nokta ise vokallerdir. Bu arada grubun maskotu yeşil gözlü iskelet suratlı ve kanatlı bir yaratıktır ve hemen her albümlerinde kapağı süsler. The Grinding Wheel albümünde de bu durum değişmiyor...

Overkill, bir punk grubundan evrilmiş bir gruptur. 80'lerin başında thrash metal akımından etkilenerek eski grup dağıtılır ve geleneksel isim bulma şenlikleri başlar ve sonunda "Virgin Killer" isminde karar kılınır ancak arkasından "Overkill" isminde karar kılınır. İlk dönemlerde  The Ramones, ve The Dead Boys gibi punk gruplarının cover'ları ile vakit geçirilirken ilerleyen dönemlerde Motörhead ve Judas Priest  şarkılarının cover'ları ile devam ederler.



Grubun ilk dönemlerinde kadro devamlı değişir ancak şarkılar üretilmeye başlamıştır, "Raise the Dead" "Overkill", "Death Rider" ve "Rotten to the Core" bu dönemlerde ortaya çıkar, bir yandan da konserler devam eder.  1983 yılında kaydettikleri demo kaset çok ilgi çeker ve Exodus, Testament gibi gruplar ile ismi anılır olur. Arka arkaya çıkan demo kayıtların sonunda "Feel the Fire" yayınlanır ve ilerleyen yıllarda bir  thrash metal klasiği haline gelir.  1987 yılında yayınlanan ikinci albüm "Taking Over" bu ilgiyi daha da arttırır. Amerika'nın dışında da ilgi çeken topluluk uzun bir Avrupa turnesine çıkar. 1987 yılında ise  !!!Fuck You!!! EP'si yayınlanır ve metal marşı haline gelir. Bu dönemlerde grup yine kadro değişiklikleri ile uğraşmak zorunda kalır.

"Under the Influence" albümünün yayınlanması ve bu albümden "Hello from the Gutter" şarkısına çekilen video klip ilgiyi devam ettirir. 1989 yılında "The Years of Decay" yayınlanır ve albüm bir anda thrash metal klasiği haline gelir. Şarkılar üzerine çok kafa yorulmuş ve iyi bir prodüksiyon ile yayınlanmıştır. 90'lı yıllar sırasıyla Horrorscope, I Hear Black ve W.F.O. albümleri ile geçer. Bu dönemlerde thrash metal hafiften antika hale gelmiş ve dinleyiciler farklı tarzlara yönelmiştir. Bu albümler sonu gelmez kadro değişiklerinin kurbanı da olur biraz. 90'ların ortası plak şirketi değişikliği ile başlar, Overkill, The Killing Kind, From the Underground and Below, Necroshine ile 90'lı yıllar tamamlanmış ve Bloodletting ile 2000'lere merhaba demiştir. Yine bir plak şirketi değişikliği ile 2000'lerin ortası geçer. Thrash eskisi gibi popüler bir tarz olmasa da, grup belirli bir çizgiyi bozmadığı için hala büyük konserlerde kendisine yer bulur. 2009 yılında Nuclear Blast ile yapılan anlaşma sonrasında daha iyi prodüksiyona sahip albümler ve daha iyi reklam ile grup yavaş yavaş eski günlerine dönmeye başlar. Bu arada thrash metal yavaş yavaş yeniden yükselmeye başlar.


2017 yılında ise "The Grinding Wheel" yayınlanır. Şarkı listesi şu şekilde;
1. "Mean, Green, Killing Machine" 7:29
2. "Goddamn Trouble" 6:21

3. "Our Finest Hour" 5:49

4. "Shine On" 6:03

5. "The Long Road" 6:45

6. "Let's All Go to Hades" 4:55

7. "Come Heavy" 4:59

8. "Red White and Blue" 5:05

9. "The Wheel" 4:51

10. "The Grinding Wheel" 7:55
Albüm Overkill'i Overkill yapan hemen herşeyi içeriyor. Son yıllarda yayınlanan yine ortalamanın üzerindeki albüm kalitesini bozmadan komplike ritmler, hızlı melodiler ve bir anda düşük tempoya düşüşler gibi grubun hemen her türlü imzasını taşıyor. Vokaller ise sanki hiç değişmemiş gibi. Zaten seneler boyu oturmayan kadrolar, değişiklikler, anlaşmazlıklar ve her türlü probleme rağmen Overkill demek birazda vokalist  Bobby "Blitz" Ellsworth demek. Bu karmaşanın içerisinde değişmeyen iki isim vokalist D.D. Verni ve Bobby "Blitz" Ellsworth'tur.

Kadro demişken bu albümde kadro, vokallerde demirbaş Bobby "Blitz" Ellsworth, gitarda Dave Linsk, ritm gitarda Derek "The Skull" Tailer, basta diğer demirbaş D. D. Verni ve davulda Ron Lipnicki.. Albüm, açık konuşmak gerekirse Overkill gibi bu müziğin eskilerinden bir tanesinden diğer eskilere bir selam niteliği taşıyor. Demek ki, yaşınız ilerlese de yapmak istedikten sonra thrash gibi thrash çalmak mümkün olabiliyormuş demek ki... Overkill seven herkes edinsin!

Yorumlar