Bilgilendirme: Yeni Bir Arayüz


Stereo Mecmuası Müzik sayfalarının yenilenmiş arayüzüne hoşgeldiniz. Son bir haftadır yaptığımız hummalı çalışmaların sonunda yenilenmiş arayüzümüze büyük ölçüde sıkıntısız şekilde geçmeyi başardık. Aslına bakarsanız bu tarz büyük değişimler oldukça kapsamlı çalışmaları gerektiriyor. Kapsamlı çalışma eşittir zaman; bir hobi sitesi için büyük bir lüks! Hele ki çalışan insanların hobi sitesi ise...

Peki neden böylesine kapsamlı bir çalışma yaptık.

Stereo Mecmuası uzunca sayılabilecek bir dönemden beri yayında. Bu süre zarfında sitelerimiz birkaç kere taşındı, defalarca çöktü. Yayınladığımız incelemeler hariç, geçmişte yaptığımız duyurular, 5-6 sene öncesinden haberler gibi günümüzde güncelliğini yitirmiş içeriğe sahipti. Yaptığımız yenileme çalışmasının birinci sebebi, tüm bu gereksiz içeriği sitemizden kaldırırken, hatalar oluşan yazılarımızı kurtarmaktı. Bu konuda amacımıza ulaştık.

Değişikliğin ikinci büyük sebebi, kullanmakta olduğumuz eski yazılımın hem yazılım ile alakalı yeniliklere uyarlanmasında yaşadığımız sıkıntılardı. Bu sıkıntılar hem maddi hemde zaman olarak gitgide ağırlaştığı için radikal bir değişiklik yapmak zorunda kaldık diyebiliriz. Şahsım adına Stereo Mecmuası'nda en sevdiğim bölümlerden bir tanesi "Müzik" olduğu için gelecekte sponsor veya reklam konusunda sıkıntı yaşasak bile yayınımıza devam etmemiz benim için çok önemli. Bu değişiklik sayesinde Müzik sitemiz uzun bir süre yaşayabilecek...

Üçüncü sebep ise -ki aslında bu da önemli sayılır- son dönemlerde sitelerimize ziyarette mobil cihazların iyiden iyiye payının artması. Yeni arayüzümüz bu konuda çok daha becerikli.

Tabii ki, değişimlerden hoşlanmayan ben dahil bir çok okuyucumuz sitenin eski haline bakarak yeni arayüzden pek hoşlanmamış olabilirler. Özellikle albüm kapaklarını topluca görüp arzu ettiklerini okuyabilme özelliği sanırım en çok özlenen özellik olacaktır. Ancak son zamanlarda sitenin yüklenmesi sürelerini ve alınan hatalar gözönüne alırsak bu özelliği kullanmak birazcık eziyet haline gelmişti. Bu yüzden bu geçiş bir zorunluluk haline gelmişti diyebiliriz.

Yakın gelecekte kendi bloğum ve arkasından Stereo Mecmuası'nda bazı değişiklikler yapmayı planlıyoruz. Amacımız sitenin teknik yapısı ve kodlarına ayırdığımız zamanı mümkün olduğunca azaltarak, yazılarımıza ayırmak.

Umarım uzun seneler boyu sağlık ve sıhhatle bizler yazmaya sizlerde okumaya devam edersiniz.

Sevgiler
HakanCez

not: Önümüzdeki sitemizde bazı hata mesajları alabilirsiniz. Gözümüzden kaçan ufak tefek hataları düzeltmeye devam ediyoruz. Merak etmeyin!


Yorumlar

Yorum Gönder