The Gil Evans Orchestra Plays the Music of Jimi Hendrix




The Gil Evans Orchestra Plays the Music of Jimi Hendrix
RCA CPL1-0667
Speakers Corner LP

Stereo Mecmuası'nda seneler içinde New Bottle Old Wine gibi bir çok Gil Evans orkestrası albümünü ve yine Evans aranjmanı albümleri konuk etmiştik. Seneler ilerledikçe albüm sayısı artıyor ve bu defa daha ilginç bir albüm ile birlikteyiz. 1974 yılında yayınlanan albümde Evans orkestrası dönemin bazı popüler Jimi Hendrix şarkılarını yorumluyor.  Her zaman ki gibi iyi müzisyenlerle takviye edilmiş Evans orkestrası iş başında.  Hannibal Marvin Peterson - trompet, vokaller. Lew Soloff - yrompetler. Peter Gordon - French horn. Pete Levin - French horn, ve sintizayzır  ki şunu da düzgün yazmayı bir türlü beceremiyorum. Tom Malone - trombon, flüt. Howard Johnson - tuba, bas klarnet. David Sanborn - saksafon ve flüt. alto Billy Harper - tenor saksafon, flüt. Trevor Koehler - saksafonlar. John Abercrombie, Ryo Kawasaki - gitar Keith Loving - gitar. Don Pate - bas. Michael Moore - elektrikli bas. Bruce Ditmas - davul. Warren Smith  vibrafon ve perküsyonlar. Sue Evans - davul ve vurmalılar.

Orkestrada David Sanborn, Howard Johnson, Billy Harper ve John Abercrombie gibi isimler tabii ki hemen fark edilebiliyor. Şarkı listesi ise şu şekilde;
"Angel" – 4:09
"Crosstown Traffic/Little Miss Lover" - 6:32
"Castles Made of Sand/Foxey Lady" - 11:26
"Up from the Skies" [Take 1 - Original Master] – 9:16
"1983... (A Merman I Should Turn to Be)" - 7:32
"Voodoo Chile" – 5:02
"Gypsy Eyes" - 3:40

Albüm için Gil Evans, Jimi Hendrix diskografisinden kökenleri blues olan bir şarkı listesi hazırlayarak üzerinde çalışmaya başlamış. İlerleyen yıllarda yayınlanan bonus şarkılara bakılırsa meşhur "Little Wing" şarkısı ve "Up from the Skies"ın farklı bir versiyonu üzerinde de çalışılmış ancak albümde yer verilmemiş.

Albümde kalburüstü bir müzisyenler topluluğunun oldukça iyi aranjmanlar eşliğinde çok bilindik Hendrix şarkılarını yorumlaması kulağa oldukça ilginç geliyor. Özellikle benim gibi Hendrix'i çok seven meraklılar dahi, "Castles Made of Sand/Foxey Lady" gibi iki önemli şarkının "medley"vari yeni ve oldukça değişik halini keyifle dinleyebiliyor!

Albüm Speakers Corner tarafından basılmış ve baskı kalitesi her zamana ki gibi oldukça başarılı. Aynı cümle içerisinde geçen Hendrix ve şarkılarının caz versiyonları ilginizi çekiyorsa alışveriş listenize mutlaka ekleyiniz...

Albümü satın almak için tıklayınız.

Yorumlar