Jakob Bro Trio - Gefion



Jakob Bro
ECM 2381 4709139 CD

Jakob Bro, 1978 yılı doğumlu Danimarkalı gitarist ve besteci. Geçmişte Paul Motian & The Electric Bebop Band'in ilk kurulduğu günlerde üyesi olarak ismini duyurmuş. Günümüzde Tomasz Stanko’nun Dark Eyes Quintet topluluğunda çalmaktadır. Geçmişten bugüne iyi müzisyelerle çalışma fırsatı bulmuş ve kayıtlarına katılmıştır. Bu isimler arasında, Lee Konitz, Bill Frisell, Paul Motian, Kenny Wheeler, Paul Bley, Chris Cheek, Thomas Morgan, Ben Street, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Andrew D’Angelo, Chris Speed, George Garzone, Oscar Noriega, David Virelles gibi isimler bulunmakta.

Son yıllarda kendi üçlüsünü de kurmuş ki, ECM'den yayınlanan ilk albümlerine bakış atıyoruz ayrıca özellikle İskandinav müzisyenlerin içerisinde bulunduğu topluluklarda çalışmakta. Listesinde ayrıca bazı elektronik müzik toplulukları da var.

Müzisyenin Gefion albümü 2013 yılında kaydedilmiş ve 2015 yılında yayınlanmış. Şarkı listesi şu şekilde;
1. Gefion 10:33
2. Copenhagen 4:24
3. And they all came marching out of the woods 4:30
4. White 5:09
5. Lyskaster 4:14
6. Airport Poem 3:28
7. Oktober 4:17
8. Ending 2:46



Albümde gitarist Jakob Bro'ya basta Thomas Morgan ve davulda Jon Christensen eşlik ediyor. Burada davulcu Jon Christensen'e dikkat çekmek isterim. İskandinav caz sahnesinde çok tanınan Christensen'in albümdeki performansı dikkat çekici. Albüm klasik bir gitar / bas ve davul üçlüsünden beklediğimiz tarzdan biraz daha farklı. Özellikle Jakob Bro'nun tonu ve eşlik eden müzisyenlerin tarzı ile albüm son derece lirik yapıda olmasına rağmen her saniyesinde keyifli notalar duymak mümkün. Son derece güzel bir ayıt ve albüm. Göz atılası. Albümü satın almak için tıklayınız.

Yorumlar