Jammer & Ozmeister - Asymmetry
MH-G16-034
Dijital Download formatında. İndirmek için tıklayınız
Müzik Hayvanı 2014 yılında bir çok vukuatını müzik severler ile paylaşmıştı. Dört bir yandan gelişmeye devam eden kataloğa yakın zamanda yine ayrıntılı bir şelkilde göz atacağız. Yakın geçmişte MH, MAST, ÖRS ve KRONOVOX ARCHIVES adlı 4 alt başlığa bölünen katalogta benim ilgimi çeken çok fazla müzisyen ve iş var. Bugün şöyle bir bakış atacağımız çalışma Cem Karal ve Ozan Davas'ın "Asymmetry" albümü.
Müzik Hayvanı web sitesinde albüm için söyle bir yazı kaleme alınmış.
Jammer & Ozmeister (İzmir) Asymmetry İzmir çıkışlı ekiplerin kurduğu ses dünyasının ne İstanbullu ne de Ankaralı ekiplerle hiçbir şekilde benzeşmediği kesin bilgidir. Cem Karal ve Ozan Davas’ın 2013’te kurduğu ikili proje Jammer & Ozmeister, kendi alanlarında benzerine pek de sık rastlanamayacak işler çıkaran iki prodüktör müzisyenin ortaya koyduğu bir işbirliği projesi. Hint coğrafyasından devşirilmiş ritmler, 90’ların old school trip hop kurguları, İzmir Körfezi’nin meşhur med cezirlerine selam duran muğlak drum & bass havaları, Jamaica’dan kopardıkları alan kayıtları ve puslu gitarlarla süslenmiş sonik seyahatler… Ekip, ilk albümleri “Asymmetry” ile İzmir’in kendine kapalı ses dünyasının detaylarını işaret etmekle yetinmeyip, ayrıca ileride ne gibi ses coğrafyalarına doğru yelken açacaklarının ipuçlarına işaret ediyor.
Bu yazıyı okuyunca hemen bir bakış atmak üzere albümü edindim. Old school trip hop, İzmir vesaire deyince ilgi alanıma girdi doğrusu. Albüme bir bakış atmadan önce şarkı listesini ekleyelim.
01. Asymmetry
02. Fight
03. Tequila Glass
04. deBazz
05. The Land Is No Longer Rich
06. Emenike
İlk şarkı Asymmetry, ağırlıklı elektronik öğeler ve efektler ile kurgulanmış açılış parçası. 1970'lerin Alman endüstriyel tarzına selam çakan altyapı ve üzerine kurgulanmış elektronikler ile farklı bir şarkı olmuş. İkinci şarkı "Fight" ev partilerinde bu sene en çok çalacağım şarkılardan birisi olmaya aday. İnsanı hemen esir eden bir bas melodi döngüsü içerisine yine elektronik dokunuşlar ve davullar ile yazılmış şarkının insanın beynini eser eden döngüsel bir yapısı var. Kullanılan bas melodisinin yanında uygulanan efektlere de dikkat. "Tequila Glass" doğa sesleri ile başlayan trip hop altyapısı ile batı ve doğu melodilerinin harmanlanması diyerek anlatılabilecek bir şarkı. Ekrandan bir ve sıfırlar dökülürken hangi hapı seçeyim havası yaratmadı değil bende....
"deBazz" yine benzer kurguya benzer bir şarkı ancak bu kez yolumuzu biraz daha uzatıp Hindistan dolaylarına doğru yolculuğa çıkıyoruz. "The Land Is No Longer Rich" çok garip bir şarkı. İçerisinde ne ararsanız var. Ancak bunlar güzel kurgulanmış. Marc Moulin mikslerini sanırım bilirsiniz, en beklenmedik Bluenote kayıtlarına yaptığı çalışmalar ile hatırlanır. Bu şarkıda öyle, kendinizi 70'lerin Amerikan filmlerinde bile zannedebiliyorsunuz. Ben eğlenceli buldum! Kapanış parçası "Emenike" yine bolca elektroniklerle bezenmiş albümün genel kurgusuna uygun bir şarkı.
Albümde benim birinci favorim şarkım "Fight" arkasından ise "The Land Is No Longer Rich" geliyor. Müzik Hayvanı kataloğundan gerçekten keyifli bir elektronik albüm. Elinize sağlık Cem Karal ve Ozan Davas!
Yorumlar
Yorum Gönder