Annie Lennox - Nostalgia



Annie Lennox - Nostalgia
CMG CD

İskoçyalı şarkıcı/besteci Annie Lennox'un yeni albümü Nostalgia yayınlandı. Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Annie Lennox'un bu yeni albümü Great American Songbook şarkılarına dayanıyor. Yazılan çizilenlere göre Annie Lennox işi gücü bırakıp 4 yıl boyunca Great American Songbook üzerinde arşiv çalışmaları yapıyor bu şarkı listesini oluşturuyor. Ancak şarkı listesine bakınca bu şarkıları seçmek için 4 yıl araştırma yapmaya gerek var mıydı dedirtiyor insana. Örneğin önemli Amerikalı caz şarkılarının albümlerine bir bakış atmak bile yeterli olurdu. Neyse meraklılar Annie Lennox'un bu araştırmaları ile ilgili notlarına Youtube'da bakabilirler.

Albüm genel olarak bildiğimiz şarkıların hatta çok iyi bildiğimiz şarkıların Annie Lennox yorumu olarak düşünülebilir. Ancak örneğin Billie Holiday'den dinlemeye alıştığımız "Strange Fruit" şarkısının yorumu neredeyse ibretlik. Tabii ki kötü tahmin edebileceğiniz üzere. Şarkı listesi fena değil;

1. "Memphis in June" Paul Francis Webster Hoagy Carmichael 2:47
2. "Georgia on My Mind" Carmichael Stuart Gorrell 3:55
3. "I Put a Spell on You" Screamin' Jay Hawkins 3:32
4. "Summertime" George Gershwin 5:12
5. "I Cover The Waterfront" Johnny Green Edward Heyman 2:59
6. "Strange Fruit" Abel Meeropol 3:46
7. "God Bless the Child" Billie Holiday Arthur Herzog, Jr. 3:03
8. "You Belong to Me" Chilton Price Pee Wee King Redd Stewart 3:22
9. "September in the Rain" Harry Warren Al Dubin 2:53
10. "I Can Dream, Can't I?" Sammy Fain Irving Kahal 2:56
11. "The Nearness of You" Carmichael Ned Washington 2:32
12. "Mood Indigo" Duke Ellington Barney Bigard 5:34


Annie Lennox deyince ülkemizde zamanında Eurythmics topluluğunun Sweet Dreams (Are Made Of This) şarkısı geliyordur çoğu okuyucumuz için. Topluluk dağılınca Annie Lennox bazı albümleri ile bizleri şaşırtmıştı ancak bu albüm gerçekten pek başarılı değil. Uzak durunuz...

Yorumlar

  1. Kesinlikle katılmıyorum.. Bu kadar güzel seçilmiş ve yorumlanmış şarkıların bulunduğu bir albüme uzak durun demek abesle iştigal..

    YanıtlaSil
  2. Sn Arif Bey,

    Bahsi geçen şarkıları Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday'den dinlediğinizde muhtemelen Annie Lennox yorumları konusundaki yazımıza hak vereceğinizi umuyoruz.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. İyi bir klasik caz dinleyicisiyimdir.. Ancak Annie Lennox un ses ve yorumunu da çok beğenir ve takip ederim.. Coverlar konusunda orjinallerle karşılaştırma adetinden çok erken yaşlarda vazgeçtiğim için yapılan işin müzikalitesine yorumcunun yeteneğine bakarak karar veririm. Kesinlikle Nostalgia albümünün orkestrasyon ve vokal rengi olarak şarkılara yeni tonlar kattığını düşünüyorum.. Örneğin Billie Hollidaydan her dinlediğimde içimi sizlatan Strange Fruit de bile Annie Lennox un yorumunu çok çok özel buluyorum.. Keşke daha kişilerin zevkine bırakabilen yapılan işin hakkını veren bir son cümleyle bitirseydiniz.. O cümle de uzak durun olmasaydı..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder