Mayhem - Esoteric Warfare LP



Mayhem - Esoteric Warfare
Season of Mist LP

Norveçli Black Metal topluluğu Mayhem'in beşinci stüdyo albümü "Esoteric Warfare" yayınlandı. Albüm Season of Mist plak firması tarafından yayınlandı. Uzun süredir beklenen yeni Mayhem albümünde gitarda Blasphemer yerine Teloch var. Albüm için ilk haberler 2012 yılında çıkmıştı. Uzun süre devam eden kayıt çalışmaları sonrasında albümden çıkan ilk 45'lik olan "Psywar" ortaya çıktı. Kaset, CD ve 7" plak formatında yayınlanan şarkı topluluğun yine değişik bir tarza büründüğünün ilk işaretlerini veriyordu. Albümün şarkı listesi şu şekilde,

1. "Watcher" 6:19
2. "Psywar" 3:25
3. "Trinity" 3:57
4. "Pandæmon" 2:53
5. "Mylab" 6:03
6. "VI Sec." 4:14
7. "Throne of Time" 4:06
8. "Corpse of Care" 4:06
9. "Posthuman" 6:54
10. "Aion Suntalia" 5:25

Albümde vokaller Attila Csihar tarafından üstlenilmiş. Grubun eski üyelerinden basçı Necrobutcher ve davulcu Hellhammer ile beraber gitarlarda Teloch ve Ghul var. Albümde son yıllarda nereye gideceğini bilmeyen Mayhem'in yeni trend'lerden etkilenerek bu kez daha az macera aradığını söyleyebiliriz. Son yıllarda yayınlanan elektronik öğeler içeren Grand Declarations of War, daha eskiye göz kırpan Chimera derken eski Mayhem'den geriye pek bir şey kalmadığını söylemek lazım. Gerek müzik gerekse de sözler açısından "Esoteric Warfare" bambaşka bir tarza sahip.

Sağlam bir Mayhem dinleyicisi olarak yeni albümü ortalamanın üzerinde olarak nitelendirebilirim. Kayıt ise bir Mayhem klasiği olarak son derece kötü. Fazlası ile boğuk. Ancak bu durum bir nevi Mayhem imzası gibi ve alıştık artık. Albümün plak baskısı bu kadar para etmez ancak ben hem 45'liği hemde plağı aldım. Mutsuz değilim ancak bir kaç kez dinlenip kenara atılacağı kesin. Attila Csihar'ın vokalleri albümün en başarılı performansı, Hellhammer davullarda her zamanki gibi saat gibi. Yeni gitaristler ki zaten meraklılar tanıyorlar, kesinlikle kötü seçimler değiller.

Tolga

Kayıt: 4/10
Albüm: 6 (vokaller için +1) 7/10

Yorumlar