Alfredo Rodriguez - Sounds of Space



Alfredo Rodriguez - Sounds of Space
Mack Avenue
MAC1064 CD

Alfredo Rodríguez 1985 Küba doğumlu besteci ve caz piyanisti. Yazılan çizilenlere göre Manuel Saumell konservatuvarında eğitimine başlayan müzisyen, arkasından Amadeo Roldan Music Conservatory ve Instituto Superior de Arte okullarına devam etmiş.

2006 yılında o yılın Montreux Jazz Festival sahne alacak 20 piyanist arasına seçilmiş. Bu durum onun kariyerini büyük ölçüde değiştirmiş. Meşhur prodüktör onu festivalde dinlemiş ve yetenekli olduğunu görmüş. 2009 yılında ise beraber çalışmaya başlamışlar. Böylelikle aynı yıl Rodríguez ülkesi Küba'dan ayrılmış ve Amerika'ya gelmiş.

Alfredo genç yaşına rağmen çok yoğun bir turne programına girmiş. Bu turne programının yanında ticari bazı projelerde de müzik yapmış. Kariyerine bakılınca Mercedes Benz ve Louis Vuitton gibi markalar ile çalışmaları görebiliyoruz. Ancak asıl önemlisi genç yaşına rağmen Wayne Shorter, Herbie Hancock, Patti Austin, James Ingram, McCoy Tyner, Esperanza Spalding, Richard Bona, Lionel Loueke gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış.

Müzisyenin ilk albümü olan "Sounds of Space"i mercek altına alalım. Bu hafta içerisinde yine Mack Avenue tarafından yayınlanan ikinci albümü "The Invasion Parade"i de sizlere tanıtmaya çalışacağız.

1. Obafrica
2. Sueño de Paseo
3. Silence
4. Cu-Bop
5. April
6. Oxygen
7. Sounds of Space
8. Crossing the Border;
9. …y bailaria la negra? (a Ernesto Lecuona)
10. Transculturation
11. Fog.


ALbümde Alfredo Rodriguez'e eşlik eden isimler; Gaston Joya: bas. Peter Slavov: bas. Michael Olivera: davul ve vurmalılar. Francisco Mela ve Ernesto Vega klarnet, bas klarnet ve soprano saksofon. Santa Cecilia Quartet: flüt, obua, French horn ve bassoon.

Sounds Of Space, bir müzisyenin ilk albümü için gerçekten başarılı bir albüm. Kayıt son derce ebaşarılı. Müzisyenin Kübalı kimliğinin etkisi ile albümde Güney Amerika esintileri bol bol mevcut ve okuyucularımızın hoşuna gideceğine eminim. Albümde dikkat çeken şarkılar "Qbafrica," hem perküsyon kullanımı hemde Güney Amerika özellikle de Brezilya etkinin yanında Afrika esintilerine sahip ilginç bir şarkı. Sakin yapısı ile duygulu bir balad olan "Sueño de Paseo," yine dikkat çekici bir şarkı. Süper eğlenceli "Cu-Bop," ve müzisyenin Küba'dan Amerika'ya gelişinin öyküsünü anlattığı "Crossing the Border" albümdeki en etkileyici parçalardan. Latin müziği ile cazı birleştiren son derece başarılı bir albüm.

Yorumlar