Alfredo Rodriguez - The Invasion Parade



Alfredo Rodriguez - The Invasion Parade
Mack Avenue
MAC1079 CD

Alfredo Rodríguez 1985 Küba doğumlu besteci ve caz piyanisti. Yazılan çizilenlere göre Manuel Saumell konservatuvarında eğitimine başlayan müzisyen, arkasından Amadeo Roldan Music Conservatory ve Instituto Superior de Arte okullarına devam etmiş.

2006 yılında o yılın Montreux Jazz Festival sahne alacak 20 piyanist arasına seçilmiş. Bu durum onun kariyerini büyük ölçüde değiştirmiş. Meşhur prodüktör onu festivalde dinlemiş ve yetenekli olduğunu görmüş. 2009 yılında ise beraber çalışmaya başlamışlar. Böylelikle aynı yıl Rodríguez ülkesi Küba'dan ayrılmış ve Amerika'ya gelmiş.

Alfredo genç yaşına rağmen çok yoğun bir turne programına girmiş. Bu turne programının yanında ticari bazı projelerde de müzik yapmış. Kariyerine bakılınca Mercedes Benz ve Louis Vuitton gibi markalar ile çalışmaları görebiliyoruz. Ancak asıl önemlisi genç yaşına rağmen Wayne Shorter, Herbie Hancock, Patti Austin, James Ingram, McCoy Tyner, Esperanza Spalding, Richard Bona, Lionel Loueke gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış.

Alfredo'nun ilk albümü olan "Sounds of Space" Mack Avenue Records'tan yayınlanmıştı. "Sounds of Space" albümünü bu hafta başında mercek altına almıştık. Bugün mercek altına alacağımız albüm olan "Invasion Parade" ise Quincy Jones prodüktörlüğünde yine aynı plak firmasından yayınlanmış. Şarkı listesi şu şekilde;

1- The Invasion Parade
2- Guantanamera
3- El Guije
4- A Santa Barbara
5- Timberobot
6- Quizas, Quizas, Quizas
7- Snails In The Creek
8- Viente Anos
9- Cubismo.


Albümde Alfredo Rodriguez'e eşlik eden isimler şu şekilde; Billy Carrion: bariton saksafon, Henry Cole: davul ve vurmalılar; Roman Filiu: Alto ve Soprano saksafon; Pedrito Martinez: Vokal ve vurmalılar. Javier Porta: Flüt; Peter Slavov: akustik bas; Esperanza Spalding: vokal.

Albüm her sene yapılan bir festivalden etkilenmiş. Ada kenti Santiago'da düzenlenen ve Küba'nın bağımsızlığını kutlayan festivalden etkilenerek kaydedilen albümde bu etkiler çok rahatlıkla dinleyiciye geçiyor. Albümde en dikkat çeken şey tüm bu folklorik etkilerin Afrika, Küba ve Amerikan cazı etkileri ile birleştirilip enstrümanına hakim müzisyenler tarafından seslendirilmesi. Alfredo Rodriguez, piyanoda çok abartıya girmeden nota çılgınlığına girmeden harika bir performans göstermiş. Zaman zaman vokallerle zenginleşen müzik özellikle vurmalıların etkisiyle insanı yerinden kıpırdatma etkisine sahip. Kayıt son derece başarılı. Güney Amerika müziğini sevenler mutlaka göz atsınlar...

Yorumlar