Ann Peebles - I Can't Stand the Rain


Ann Peebles - I Can't Stand the Rain
HI SHL32079
Pure Pleasure

Ann Peebles, 1947 yılında doğmuş bir müzisyen. Afrika kökenli Amerikalı şarkıcı kendi şarkılarını yazıp söylemesiyle ve özellikle Memphis soul tarzındaki albümleri ile tanınır. 1970'lerde Hi Records şirketi için yaptığı plaklar soul müzik tarihi açısından önemlidir. Özellikle iki şarkısı çok mühimdir; "I Can't Stand the Rain" ve "I'm Gonna Tear Your Playhouse Down" Bu iki şarkıyı eşi Don Bryant ve radyo yayıncısı Bernie Miller ile yapmıştır. Bu şarkılar çok popüler olmuş ve sonraki yıllarda Eruption ve Paul Young gibi isimler tarafından yeniden yorumlanmıştır.

Ann Peebles  St. Louis, Missouri doğumlu ve orada yaşıyor. Genç yaşlarında farklı ses rengi ile Hi Records sanatçısı Gene "Bowlegs" Miller ile 1968 yılındaki turuna katılıyor ve Memphis şehrinde gece kulüplerinde onunla şarkı söylüyor. Zaman içerisinde  A popular  Gene "Bowlegs" Miller onu hem Memphis müzik endüstrisi hemde müzisyenler ile tanıştırıyor. Arkasından aynı plak şirketinde çalışan Don Bryant ile evleniyor ve albüm yapmasının önündeki engeller ortadan kalkıyor. Albümlerinde özellikle Willie Mitchell ile yaptığı ortaklıklar ona hep liste başarıları getiriyor ancak Hi Records'un batmasıyla yolları  ayrılıyor ta ki, 1980'lerin sonunda değin!

Yazının en başında Ann Peebles'ın iki şarkısı çok mühimdir demiştim. Bu şarkılarından bence daha ön plana çıkan "Can't Stand The Rain" önce 45'lik olarak yayınlanmış arkasından da 1974 yılında LP formatında yayınlanmıştır. Albümün içeriği şu şekilde;

"I Can't Stand The Rain" (Don Bryant, Bernard "Bernie" Miller, Ann Peebles) – 2:31
"Do I Need You" (Bryant, Peebles) – 2:33
"Until You Came into My Life" (Bryant, Miller, Peebles) – 3:13
"(You Keep Me) Hanging On" (Ira Allen, Buddy Mize) – 2:44
"Run Run Run" (Bryant, Darryl Carter, Peebles) – 2:38
"If We Can't Trust Each Other" (Earl Randle) – 2:55
"A Love Vibration" (Bryant, Miller, Peebles) – 2:50
"You Got to Feed the Fire" (Bryant, Miller, Peebles) – 2:22
"I'm Gonna Tear Your Playhouse Down" (Earl Randle) – 2:45
"One Way Street" (Bryant, Peebles) – 2:50

"I Can't Stand The Rain" şarkısı eminim ki duysanız hatırlayacağınız bir şarkıdır. Soul, aslında Memphis soul tarzı olarak nitelendirebileceğimiz albüm Ann Peebles'ın kendine özgü ses rengi ve zamanının popüler müziğinin çok iyi icra edilmiş bir edisyonu olarak nitelendirilebilir. Bu arada hemen bir not bu şarkıyı hatırlamak için hafızasını zorlayanlar eminim ki Tina Turner edisyonunu hatırlayacaklardır. Bana sorarsanız Ann Peebles daha eğlenceli daha keyifli...

Albüm bir Pure Pleasure baskısı. Kevin Gray tarafından yapılan remaster çalışması çok başarılı. 180Gr plak formatında basılan albüm pop müzik ama özellikle soul ve R&B dinleyen okuyucularımızın ilgisini çekecektir.  Albüm ülkemizde Equinox Müzik  tarafından dağıtılıyor.

Yorumlar