Rick James - Street Songs



Bu hafta gerçekleştirdiğimiz disko albümleri hiç beklemediğimiz şekilde hatta anormal boyutlarda ilgi çekti ve bu duruma çok şaşırdık. Durum böyle olunca Gökhan arkadaşımızdan Bee Gees'ten, James Brown'a, Donna Summer'dan K.C. & the Sunshine Band'e kadar yeni albümler yazmasını istedik. Şu sıralar ikna çalışmalarımız devam ediyor. İkna çalışmaları devam ederken aşağıdaki yazı geldi ve hepimiz şoka girdik!

Rick James 1948 yılında doğmuş Amerika'lı bir müzisyen. Kariyerine saçma sapan kelimelerle yapılan doo-wop müziği ile başlayıp arkasından rhythm and blues topluluklarında vokalistlik ile devam etmiş. 1960'ların sonlarında Marvin Gaye, Smokey Robinson ve David Ruffin gibi isimlerden etkilenerek rock-soul fusion müziği yapmaya başlamış. Bir dönem Motown plak şirketi için çalışmış.

Rick James'in bayağı albümü var. Kapaklarına bakarsanız bizim Hakan'ın absürd plak kapakları bölümünde hepsi kendisine yer bulur. "Street Songs" ise benim sizler için seçtiğim albüm. En absürd plak kapağı sanırım bu albümdedir rahmetlinin albümleri arasında. Fazla sorgulamayın artık....

Street Songs, Rick James, beşinci albümü. 1981 yılı albümü. Albümden yayınlanan ilk 45'lik "Give It to Me Baby" olmasına rağmen asıl patlayan şarkı "Super Freak" olmuş. Şarkını videosunu aşağıya ekliyoruz bakın bakalım bir yerlerden biliyor musunuz? Orijinal videoyu buldum özel olarak, hiçbir masraftan kaçınmadan...



Tüm ekibin yaşları yakın olduğundan MC Hammer'ın "U Can't Touch This" şarkısı memleketimizi vurduğunda öğrenciydik ve hepimiz bu şarkıyı biliyoruz. Ancak "U Can't Touch This"in orijinali aslından bu şarkıdan bir 10 sene kadar önce yapılmış. Gökhan hariç hiçbirimiz bilmiyorduk genel kültür oldu :)

Yorumlar