Rotting Christ - Aealo CD



Rotting Christ - Aealo
Season of Mist 31214 CD


Bu aralar süper albümler biribiri ardında yayınlanıyor. Öncelikle albümün Bonus DVD'li versiyonu ile standart CD'nin fiyatı yakın. Bonus DVD'li olanı almanızı tavsiye ederim. Hemen herkes gibi Rotting Christ'i Thy Mighty Contract ile tanımış ve sevmiştik. Topluluk seneler içerisinde bu müthiş albümü geçmeye çalıştı. Bu zor bir işti. Özellikle Dead Poem ve Sleep of the Angels albümlerinde değişik müzik anlayışlarını denediler. Bu karanlık yapı topluluğu Thy Mighty Contract ile seven kitleleri ne kadar mutlu etti bilinmez ama bir önceki albümleri Theogonia ile hemen herkes geçmişin izlerini hissetmişti. Bu albümün 3 yıl sonrasında işte yeni Rotting Christ albümü bizlerle.

Topluluk bu albümde gitar ve vokalde Sakis Tolis, gitarda Giorgos Bokos, basta Andreas Lagios ve davulda Themis Tolis dörtlüsü ile karşımıza çıkıyor. Albümde konuk müzisyenlerde var. Bunlardan en önemlisi Diamanda Galas(mış)

Diamanda Galas oldukça tanınan bir müzisyenmiş.

Avant-garde denilen türde çeşitli enstrümanları çalabilen ilginç besteleri olan dünya çapında tanınan bir müzisyen. Editörümüze sen tanıyor musun dediğimde bayağı bir albümü var bende, çok uçuktur dedi. Bakalım ilerleyen dönemlerde bir el atarım belki.

Neyse konumuz Rotting Christ. Albümü dinler dinlemez çok ilginç bir durumu fark ettim. Topluluk resmen kendi topraklarına dönmüştü. İlginç ve Balkanları andıran bayan vokaller, karmaşık ve gayet teknik gitarla beni şaşırttı. Ortaya çıkan müziğe black metal demek zor, bence Rotting Christ kendi tarzını tekrar yaratıyor demek lazım. Özellikle Demonon Vrosis, Thou Art Lord ve Eon Aenaos şarkılarında bu durumu anlamak mümkün. Araya tabii ki klasik tarzda ve grubun geçmişine atıf yapan şarkılarda mevcut.


Orders From The Dead ise bambaşka bir alem, Diamanda Galas vokalleri hemen dikkat çekiyor. Albümün genel havasına son derece uygun süper bir şarkı. Anlaşılan Diamanda Galas'a ciddi bir göz atmak gerekecek.

Albüm, Rotting Christ'in bence en iyi 2 albümünden bir tanesi olmuş. Yunan mitolojisi ile bölgenin ezgileri birleştirilmiş üzerine harika riffler yazılmış, kaydıyla da standardın üzerinde bir albüm çıkmış.

Ben bir sonraki albüm nasıl olacak onu düşünemiyorum bile. Muhtemelen bir klasik geliyor!

Tolga

M: 7/10 K: 6/10

Yorumlar