Nil Karaibrahimgil – Nil Kıyısında CD



Nil Karaibrahimgil – Nil Kıyısında
Sony Müzik 88697464862 CD


Müzisyen bir babanın kızı olan Nil ortaokulda piyano ve caz gitarı çalmaya başlamış. 12 yaşından itibarende çeşitli reklam ajanslarında metin yazarı olarak çalışmaya başlamış. Üniversiteden mezun olduktan sonrada reklam dünyasında başarılarla ön plana çıkmaya başladı. Reklam sektöründe büyük başarılara imza atarak Kristal Elma ödüllerine layık görüldü ve bu arada reklam müzikleri yapmaya devam etti.

Hayatımıza ise ben özgürüm diyerek dere tepe dolaşan özgür kız olarak girdi. 2002 yılında Nil Dünyası adlı ilk albümünü çıkardı. Şarkı sözleri o kadar günlük kelimelerdi ki önce bir acaba dedik ama zaten böyle yaşamıyor muyuz bu bizim yaşadıklarımız değil miydi ?

Senin aşkın bana ekstra large, giydim ama benim boyum kaç, kilom kaç dedi. Arkasından Kek ile (gözlerin dönmüş kızı görünce, Yerli yersiz bakıp sana gülünce, Ben de tesadüf o gece erken yattım, Bana kelek yaptın)rkasından Nil Fm albümü çıktı. Bütün kızlar toplandık ve aynı albümde bütün kadınları cesaretlendiren çocukta yaparım kariyerde (sanırım ben yeteri kadar dinlememişim) isimli şarkısıyla tabiri caizse kasıp kavurdu.

Ve yavaş yavaş kadınlığını keşfeden ve olgunlaşan Nil, Tek Taşımı Kendim Aldım albümüyle meydan okumaya devam etti. Bu işte müziğin önemli olduğu kadar görselliğinde önemli olduğunu gösterdi. Gerek albüm kapak tasarımları gerekse çılgın kıyafetleriyle kulağımızın pasını giderdiği kadar gözlerimize de hitap etmeyi başardı. Şarkı sözlerini genelde aşk, evlilik ve ilişkiler üzerinde kurguladı.

Son albümünde de söz ve müzikler kendisine ait, tüm düzenlemeler ise Alper Erinç’e ait. Bu albümde de içinden nasıl geliyorsa şarkı sözü yazıcam diye kendini kasmadan ruhundakileri bize aktarmayı başarmış. Nil albümlerinde en çok sevdiğim şeylerden biri bizi dans ettirirken bir yandan da aşksızım, tatsızım, sen yokken ne bahtsızım deyip iç geçiriyor olmak. Bir diğeri ise kendisiyle rahatça dalga geçiyor olması.

Mazhar Alanson’la bir düet yapmış. Mazhar Alanson’un sesi zaten tartışılmaz (en azından benim için) ama Nil’le beraber iyi bir ikili olmuşlar. Albümü ilk dinlediğiniz zaman biranda sizi cezbetmiyor. Ama ikinci ya da üçüncü dinleyişte devamlı dinleme isteği doğuruyor.

O yüzden alacaksanız kulağınızın bir köşesinde bulunsun. Gerçi bu albüm biraz 30’lu yaşlarını süren hatunlar için sanki ya da ben öyle hissettim. Neyse bir çok insan bu kadar rahat ve basit cümlelerle anlatacaklarını anlatan insanları sever. Sanırım dinleyicilerin Nil’i takip etmelerinin en büyük sebebi bu.

Seçil
Müzik: 9/10
Kayıt: 6/10

editörün genç okuyucularına notu: Değerli genç okuyucular yukarıdaki yazıda bahsi geçen Tek Taşımı Kendim Aldım albümündeki Pırlanta şarkısında bahsedilen kendi pırlantamı kendim aldım sözü sadece şarkılarda olabilecek bir şeydir. Tıpkı bazı şeylerin sadece Amerikan filmlerinde olması gibi. Evlilik niyetinde olan genç baylara tavsiyem şimdiden tek taş için kenara para koymaları. Aynı şekilde bebek bekleyen okuyucularımızında çocuk bezi bütçelerinden kesintiler yaparak tek taş bütçesi toparlamaya başlamalarını öneririm. Tabii tüm bunlar latife ;)

Yorumlar