Madonna – Celebration


Madonna – Celebration
Warner Bros 9362497296 2CD


Madonna'nın özel bir koleksiyon albümü yayınlanınca dergi yayın grubuna mesaj attım. Bu albüme yer vermek lazım dedim. Gelen cevap tabii ki vermeliyiz oldu. İyi o zaman albümü kim yazıyor deyince herkes yan çizdi tabii ki. Hakan ve Tolga sıyrılınca kabak benim başıma patladı. İşin kötü tarafı hayatımda Madonna araştırmışlığım olmadığı gibi orta okul yıllarımdan bir kaç şarkı hariç konuyla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Yalan yanlış yazı yazmaktansa hemen eski bir arkadaşımı buldum. Kendisi işi gücü bırakıp konserine gidecek kadar seviyor Madonna'nın müziğini. Sizleri tanıştırayım, Esra Türkmenoğlu. Sağ olsun sizler için bir Celebration incelemesi yazdı. Yalnız yazının sonundaki kayıt puanı konusunu bir türlü anlatmayı başaramadım. Aramızdaki mesajlaşma kısaca şöyleydi;

G: Albümün kaydı nasıl?
E: Güzel, albümün orjinalini aldım gayet güzel : )
G: Hayır öyle değil, diyelim ki eski albümlere göre kıyasla nasıl?
E: İyi...
G: Daha mı iyi?
E: Ne bileyim. Neden ki?
G: Esracım bu normal müzik dergisi değil! Kaydın kalitesi

Merhabalar, Madonna'nın yeni toplama albümünü sizlere tanıtacağım. Bu albüm üçüncü resmi Madonna Best Of albümü. İlk albüm olan The Immaculate Collection 1990 yılında yayınlandı. Daha sonra Greatest Hits Volume 2 yayınlandı. Bu ikincisi tam anlamıyla bir best of özelliğinde değildi. Liste başı şarkıların albümlerde bulunmayan miksleri yapılmış ve piyasaya sürülmüştü. Çoğu insan kariyerinin 1983'de başladığını zanneder. Ancak Madonna'nın ilk müzik çalışması Madonna albümü değildir. 1980 yılında bir rock grubu kurmuştur daha sonra dans müziği yapmaya başlamıştır. Bu şarkılardan birisi dikkat çekince 1982'de kontrat yapmıştır.

Bir sene sonra 1983'de kendi ismiyle anılan albümü yayınlandı. Celebration bir kaç farklı şekilde yayınlandı. Tek CD, 2 CD, DVD, ayrıca Celebration şarkısının remiks CD'si de var. En avantajlısı 2CD olan albümü almak. Birinci CD'deki şarkılar, Hung Up, Music, Vogue, Minutes, Holiday, Everybody, Like A Virgin, Into The Groove, Like A Prayer, Ray Of Light, Sorry Express Yourself, Open Your Heart, Borderline, Secret, Erotica, Justify My Love ve Revolver.



İkinci CD'deki şarkılar, Dress You Up, Material Girl, La Isla Bonita, Papa Don't Preach, Lucky Star, Burning Up, Crazy For You, Who's That Girl, Frozen, Miles Away, Take A Bow, Live To Tell, Beautiful Stranger, Hollywood, Die Another Day, Don't Tell Me Cherish, Celebration. Albümde 2 yeni şarkı var. Celebration ve Revolver. Eğer albümü iTunes üzerimden satın alırsanız It's So Cool'da birlikte geliyor. Amazon'dan MP3 satın alırsanız Celebration Remix'lerinin bir kısmı da geliyor. Yapımcı şirketlerin işleri işte... Şu an internette her yer bu remikslerle dolu. Hatta bazı korsan remikslerde yapıldığından hangisi resmi hangisi değil herkes karıştırıyor.... Bazı dedikodulara göre Madonna'nın yapımcısı ile ayrılması söz konusu olduğundan bu albümden herkes maksimum kar yapmaya çalışıyormuş. Bakalım şimdi ne yazmamız lazımdı. Ah evet, albüm kimler için uygun. Albüm Madonna fanlarına pek hitap etmiyor, yeni remikslerin CD'leri zaten yayınlanıyor ve zaten bu şarkıları içeren 11 Madonna albümüne sahipler. Bence albümün hedef kitlesi bu şarkıların bir kısmını dinlemiş insanlar. Yani 2 CD alıp önemli liste başı şarkıların hepsini alıyorsunuz. Birde başka dedikodu, gelen tepkilerden sonra albümün özel kutulusu da yayınlanacakmış. İçerisinde özel kitapçık filan olacağı söyleniyor. Çünkü 2CD'li versiyon bile Madonna fanları için fazla bir yenilik getirmiyor.

Esra Türkmenoğlu
Giriş: Gökhan (aka Baphomet)

Yorumlar