Deep Purple’ın Esinlendiği Topluluk; It’s a Beautiful Day



Geçtiğimiz günlerde Plaki Sohbetler programında Deep Purple işlenirken programa katılıp bu albümünden bahsetmeyi çok istiyordum. Ancak mümkün olamadı ne yazık ki. Verilmiş bir sözü tutmak üzere albümden size bahsetmek istiyorum. Aslında bu albümün plağı bende belki 3-4 senedir var. Ancak albümde öyle bir şarkı var ki, aslında bir çoğunuz bilmiyorsunuz, bir yandan da hepiniz biliyorsunuz; Bombay Calling. Amma karışık oldu değil mi? Bulmacanın çözümü için okumaya devam edin!

It’s a Beautiful Day, 1967′de San Francisco’da kemancı David LaFlamme tarafından kurulmış bir topluluk. LaFlamme çok ilginç bir müzisyen. Aslında klasik müzikle uğraşıyor. Yanılmıyorsam Utah Senfoni Orkestrasında çalışmış. Sonrasında yeter artık deyip kendisini rock alemlerine atmış. Grup, rock müzik tarihinin önemli topluluklarından bir tanesi. Ancak ülkemizde pek bilinmiyor. Topluluk aslında kalabalık değil ancak müzik yapısı itibarı ile oldukça zengindir. Aynı zamanda karısı olan Linda LaFlamme klavye çalıyor. Pattie Santos vokal, Hal Wagenet gitar, Mitchell Holman bas ve Val Fuentes davul çalıyor. Bir şekilde San Francisco tabanlı rock müziğin önünü açan grubun müziği son derece karmaşık. Bu durumun ortaya çıkmasında David LaFlamme’ın klasik müzik eğitimi almış olmasının tabii ki çok etkisi var.

Devamını okumak için tıklayınız (yeni sekmede açılır)

Yorumlar

  1. Salih Gürel21 Ekim 2011 12:24

    It!s a beautiful day'dan birkaç tane çok güzel slow parça biliyorum. Ama Hard-Rock tarzının tartışmasız lokomotif gurubu Deep Purple'ın esin kaynağı olması zor.

    YanıtlaSil
  2. http://hakancezhifi.stereomecmuasi.com/2010/10/deep-purplen-esinlendigi-topluluk-its.html linkinde en aşağıdaki videoyu dinlerseniz esin kaynağından fazlasının olduğunu görebilirsiniz.

    İlerleyen senelerde durumla ilgili Deep Purple cephesinden de açıklamalar gelmiş ve durum doğrulanmış. Bazı resmi biyografilerinde konuyla ilgili ayrıntılarda mevcut bu arada...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder