Meg Myers - Take Me to the Disco


Meg Myers, 1986 doğumlu Amerikalı şarkıcı-söz yazarı ve müzisyen. Aslen Tennessee'li olan Myers, müzik yapmak için Los Angeles'a taşındı. 2012'de Myers, ilk EP'si "Daughter in the Choir" yayınladı. Bu kısa albümün arkasında Atlantic Records ile plak anlaşması imzaladı. Anlayacağınız genç yaşlarda dikkat çekici bir yükselişe geçmiş.

Benim müzisyen  ile tanışmam aşağıda seyredebileceğiniz NPR Music Tiny Desk programındaki konseri sayesinde oldu. açılış parçası olan "Jealous Sea"yi dinleyince şarkıcının ses tonu ve söyleme tarzı hoşuma gidince albümlerini de edindim.



Basit bir kasaba hayatı yaşayan ailesinin ardı kesilmez kavga dövüşü ve ayrılması yüzünden annesi ve üvey babası ile Florida'ya doğru yola çıkar.Kendisine bir kaçış yolu arayan Myers mutluluğu müzikte bulur. Klavyede şarkı yazmaya ve gitar öğrenmeye başlar. Kardeşi ile katıldığı Feeling Numb adlı bir grupta bas çaldı.

20'li yaşlarında müzik alanında kariyer yapmak için Los Angeles'a taşınmaya karar verir. Küçük bir kasabada doğan bu ufacık taşralı kız oldukça utangaç bir tiptir. O dönem ki erkek arkadaşının da desteği ile bir yandan garsonluk yaparken bir yandan da müziğe devam eder. Bir süre sonra erkek arkadaşıyla ayrılır ancak müzik konusundaki ortaklıkları devam eder. Bu dönemin sonunda "Sorry" albümün yayınlanır. Myers'a göre, müziğindeki hedefi basittir, "İnsanları hissetmekten korkmasını istemiyorum"

Myers, aslında grunge punk-rock dinleyerek büyümüş ancak ilerleyen yıllarda Sting, Led Zeppelin, Dire Straits, James Taylor ve Fleetwood Mac'in müziğinden etkilenmiş.  Myers'in ayrıca ciddi bir  Enya hayranı olduğuna da belirtmek lazım. Ki "Take Me To The Disco" albümünü dinleyince bu etkiyi rahatlıkla görebilirsiniz.

Meg Myers'in "Take Me to the Disco" albümü bizi tabii ki diskoya götürmüyor ancak şarkıcının vokal yeteneklerini sergilediği son derece sakin yapıda bir albüm.  "Jealous Sea" "Some People" ve "Tear Me to Pieces" şarkılarına özellikle dikkat.

Yorumlar