Kristy Kruger - Fever Of Unknown Origin


Kristy Kruger, genç bir  Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. Müziğinin arka planında  Tom Waits, Emmylou Harris, Bessie Smith ve Aimee Mann'den ilhamlar var. Beş yaşından beri piyano çalmaya başlayan müzisyen genç yaşlarda müzik yarışmalarında boy göstermeye başlamış.


Bu aktif müzik yaşamı ona burslu bir müzik eğitimi olanağı sağlamış. Los Angeles'ta okurken profesyonel müzik yaşamına gece kulüplerinde şarkı söylemek ile devam eder ve  1998 yılında "Apathy Bachelor of Apathy" isimli ilk albümünü yayınlar. Kruger, 2000 yılında yine kendi çabaları ile ikinci albümünü yayınlar. Bu albümden sonra daha iyi bir albüm yapabilmek için plak anlaşmaları da yapma şansı olur. Konsept yapıdaki "An Unauthorized Guide to the Human Anatomy" albümü hiç fena olmayan yorumlar alır.

2019 yılında ise yeni albümü olan Fever Of Unknown Origin yayınlanır. Albümün geneli country tarzında. Ancak ilginçlik geleneksel caz ve blues, Dixieland, swing  etkileri ile daha dinlenebilir -en azından country tarzına uzak bizler için- bir albüm ortaya çıkmış. İç bayıcı sakinlikte, kendini tekrar eden şarkılar yerine ortaya çıkan albüm ciddi anlamda eğlenceli sayılabilir. Bana sorarsanız ciddi Tom Waits etkilerine sahip.

Albümü konu alma sebebim Kristy Kruger oldukça hoşuma giden ses tonu. Ayrıca vokale uygulanan hafif "vintage" etki gerçekten kulağıma hoş geldi. Albüm satın alınır mı, zannetmem ama stream servislerinden keyifle dinlenir diye düşünüyorum.

Yorumlar