Bad Religion - Age of Unreason


Çok uzun zamandır beklenen yeni Bad Religion albümü sonunda yayınlandı. Age of Unreason, Amerikalı punk rock grubu Bad Religion’nın on yedinci stüdyo albümü. Sırasıyla Greg Hetson ve Brooks Wackerman'ın yerini alan gitarist Mike Dimkich ve davulcu Jamie Miller'ın yer aldığı grubun ilk stüdyo albümü olarak grubun şanlı tarihine geçen albüm beklentilerin çok ötesinde çok çok başarılı.

Age of Unreason'ın meraklılara sunulması aslında biraz yılan hikayesine dönmüştü. Bir önceki albüm "True North" 2013'te yayınlanmıştı. El insaf bu kadar ara verilir mi ya. Albümden çıkan single'lar "My Sanity", "Within Chaos" ve  videosunu aşağıda seyredebileceğiniz "Do the Paranoid Style" aslında gelen albümün ne olacağı ile alakalı bir fikir vermişti. Ancak albümün genelinin bu denli başarılı olacağını ben tahmin etmedim valla.



"True North" yayınlandıktan sonra Bad Religion dönem dönem canlı konser performansları ile ortaya çıkmıştı. Üyelerin kendi solo projeleri derken süreç uzadıkça uzadı. Arada bir de yayınlanan kitaplar vs var.  Tüm bu hikayeler devam ederken şarkı yazma süreci başladı. Söylenenlere göre albüm 2 yıllık bir çalışmanın sonucu. Bir punk rock albümünün hazırlanması bu kadar uzun sürer mi derseniz söz konusu olan Bad Religion olunca oluyor işte.

Bad Religion her zaman politik olaylara hemde dönemin sosyo ekonomik durumuna uygun bir gruptur. "True North" 2013'te yayınlandığında o dönemin Amerikası ve dünyası oldukça farklıydı. Özellikle Amerika'da Cumhuriyetçilerin adayı Trump reisin iktidara gelmesi, Alt-Right hareketi gibi ülkenin kimyasının derinden etkileyen olaylar karşısında Bad Religion açmış ağzını yummuş gözünü ancak bunu büyük bir incelik ile yapmış. "The Kids Are Alt-Right" şarkısına bakmak yeter artar bile...


Valla Age of Unreason benden tam not hatta yıldızlı pekiyi aldı. Beklentilerimi karşılamayı bırakın aştı bile diyebilirim. Türün meraklısı zaten kaçırmaz ama en azından dünyanın geldiği yeni duruma eleştirisel bakan insanalrın en azından şarkı sözlerine bir bakmasında fayda var. Bu eleştirileri Carly Rae Jepsen'nin yeni albümünde bulamayacağınız kesin :)

Tolga

Yorumlar

  1. Teton Athletics | Teton Athletics
    Teton athletics are one of the ford transit connect titanium world's cerakote titanium first-to-end athletics teams. Teton athletics titanium pry bar are titanium bolt passionate about making the titanium i phone case most out of their commitment and help

    YanıtlaSil

Yorum Gönder