Blues Pills - Lady in Gold


Blues Pills, 2011 yılında kurulmuş İsveçli bir blues rock grubudur. Müzik hayatlarına dört adet kısa EP ile başlayan grup ilk albümleri Blues Pills ile iyi bir çıkış yakalamış ve Ağustos 2016'da ikinci albümleri "Lady in Gold" başarılı çıkışlarını sürdürmeyi başarmışlardır.


Grubun temelleri 2011 yılında Zack Anderson ve Cory Berry'nin birlikte kurdukları Radio Moscow ile atılıyor. İkiliye California'da yaşayan şarkıcı Elin Larsson katılır ve birlikte  iki demo parçası kaydederler ve onları YouTube'da yayınlarlar. Genç gitarist Dorian Sorriaux ile birlikte küçük bir Avrupa turnesine çıkarlar ve bu arad grubun ismi tanıştığı İspanya ve Fransa'yı gezdi. Grubun adı, Blues Pills olur.

2012'de Temmuz ayında "Bliss" ve ardından "Black Smoke" single'ını yayınladılar. Bu single'lar dinleyicilerden olumlu tepkiler alır ve yine bir turne programına çıkarlar. Bunların arkasından iki EP yayınlanır ve sonunda bir albüm anlaşmasına imza atarlar.


Temmuz 2014'te, ilk albüm Blues Pills'i yayınladılar. Tahmin edebileceğiniz gibi albümün yayınlanması ile kadro değişiklikleri de meydana gelir. Bu duruma rağmen başarılı konserler ile kendilerinden söz ettirmeyi başarırlar ve bu arada albüm özellikle de Avrupa'da büyük ilgi görür. İlk albüm aslında daha önce yayınlanan şarkıların stüdyo ortamında daha da iyileştirilmesi ile ortaya çıkmıştır diyebiliriz.

2015 yılında yeni albüm hazırlıkları başlar ve Nisan 2016'da "Lady in Gold" yayınlanır. Albümde Psychedelic soul, rhythm and blues ve blues rock etkileri göze çarparken, vokalist Elin Larsson'un daha da oturmuş vokal tarzı ve daha rafine riff'ler ile gerçekten başarılı bir albüm olduğunu söylemek lazım. Albümün kapağı The Beatles, Cream gruplar ile çalışmış Marijke Koger-Dunham tarafından çizilmiş. Minik bir bilgi olarak kenarda bulunsun. Farklı bir blues deneyimi ve iyi bir bayan vokal için tavsiye ederim.


Yorumlar