Guardians of the Galaxy Soundtrack


2014 yılında yayınlanarak büyük başarı kazanan Guardians of the Galaxy filmini çok seven var. Filmin konusu çok şaşırtıcı değil, bir uzay macerası dersek yanlış olmaz. Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un yoldaşı olan ağaç  Groot, yeşil hanım kızımız Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden kötülerin peşine düşüyor...

Peki böyle bir filmin soundtrack albümünün bu denli başarılı olmasının sırrı nedir. Sır aşağıdaki şarkı listesinde;

1. "Hooked on a Feeling" Blue Swede 2:52
2. "Go All the Way" Raspberries 3:21
3. "Spirit in the Sky" Norman Greenbaum 4:02
4. "Moonage Daydream" David Bowie 4:41
5. "Fooled Around and Fell in Love" Elvin Bishop 4:35
6. "I'm Not in Love" 10cc 6:03
7. "I Want You Back" The Jackson 5 2:58
8. "Come and Get Your Love" Redbone 3:26
9. "Cherry Bomb" The Runaways 2:17
10. "Escape (The Piña Colada Song)" Rupert Holmes 4:37
11. "O-o-h Child" Five Stairsteps 3:13
12. "Ain't No Mountain High Enough" Marvin Gaye and Tammi Terrell 2:29


2013, filmin yönetmeni James Gunn, filmin müzikleri için çalışmaya başlar. Anladığım kadarı popüler Marvel çizgi romanlarından bir tanesi olan Guardians of the Galaxy  için bekleyen bir hayran kitlesi vardı bu dönemlerde. Film için özgün bestelerin yanında filmde görülen karışık kaset mantığı ile 70'li ve 80'li yılların popüler şarkılarından bir seçki yapılır. Tüm dünya için "kültürel referans noktaları" olarak  nitelendirilen bu şarkılar ile soundtrack albümü oluşturulur.


Şarkı listesine bakıldığında çok bilindik isimleri görüyoruz. İsmini bilmeseniz bile melodileri bir yerlerden hatırlayacağınız veya en azından yabancı gelmeyecek şarkılar ile hazırlanan albüm tahmin edilmez şekilde yayınlanmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala en çok satanlar listelerinde boy gösteriyor. İşin ilginç tarafı soundtrack albümünün hemen her medya versiyonu çok özenli ki, bu listeye plağı da dahil.

Alan zaten satın almıştır da, duymayanlar için kulak kabartmalık eğlenceli bir seçki...


Yorumlar