Joan Osborne - Songs of Bob Dylan


Joan Elizabeth Osborne, 1962 doğumlu Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci. Pop, soul, R&B, blues ve country gibi tarzlarda albümler yapan Joan Osborne, Eric Bazilian şarkısı "One of Us" ile dünya çapında beğeni toplamıştı. Louisville'in banliyölerinde doğan Osborne, 1980'lerin sonlarında New York'a taşındı.

Burada birkaç bağımsız kayıt çıkartmak için Womanly Hips adlı kendi plak şirketini kurdu. Ancak ilerleyen aylarda Mercury Records ile anlaşma imzalayıp 1991 yılında "Soul Show: Live at Delta 88" albümünü yayınladı. Arkasından 1995 yılında ikinci albümü "Relish"i yayınladı. "One of Us" büyük başarı kazanırken "Right Hand Man" ve "St. Teresa" şarkıları da sevildi. "One of Us" videosu meraklısına aşağıda...




2000'lerde farklı gruplarla müzik yaptı. 2002'de çekilen Standing in the Shadows of Motown adlı belgesel filmde yer aldı ve Funk Brothers ile turneye çıktı. Aynı yıllarda Dixie Chicks ile birlikte ulusal bir tura çıktı ve tecrübeli San Francisco'lu veteran rock grubu "The Dead"e vokalist olarak katıldı ve dördüncü albümü "How Sweet It Is"i yayınladı. Albüm klasik rock ve soul klasiklerinin yeniden yorumlarını içeriyordu.

"One of Us" şarkısını zamanında dinleyip sevmiş ve bir yandan da Bob Dylan şarkılarını söylemiş diyerek yeni Joan Osborne albümüne hemen balıklama atlamayın. Her ne kadar son derece sade ve başarılı bir kayıt yapılmış olsa da, albüm maalesef son derece monoton ve iç sıkıcı. Yorumlar ve düzenlemeler daha çok country tarzına göz kırpıyor. Şarkı seçimleri her ne kadar insanı heyecanlandırsa da, yorum anlamında maalesef aynı şeyi söyleyebilmek güç. Bu haliyle albüm çok az kişinin beğenisini kazanacaktır. Bir kere dinlenip kenara atılacak albümlerden bir tanesi olmuş maalesef.

Yorumlar