Kristin Chenoweth - The Art Of Elegance


Aslına bakarsanız Kristin Chenoweth ismi benim tanıdığım bildiğim bir isim değil. Geçtiğimiz günlerde akşam dinlenecek sakin bir şeyler ararken denk geldim. Bu tarz albümleri seven okuyucularımızın da ilgisini çeker diyerek göz atmaya karar verdim. Kristin Dawn Chenoweth 1968 doğumlu Amerikalı şarkıcı ve oyuncu. Kristin Chenoweth kariyeri boyunca televizyonda birçok dizi de görülmüş. Ayrıca müzikallerde de boy göstermiş.

 Çocukluğunda gospel söyleyen Kristin Chenoweth ilerleyen senelerde opera eğitimi almış. Ancak müzikallerin büyülü dünyası onu cezbedince kariyerini bu yöne doğru ilerletmeye karar vermiş. Hatta önemli bir çok müzikalde rol kapmayı da başarmış. 2000'li yılların başlarında ilk albümü "Let Yourself Go" ile başlayan macerası altıncı albümü olan "The Art Of Elegance" ile devam ediyor. Şarkı listesi şu şekilde;
1. "Someone to Watch Over Me" George Gershwin, Ira Gershwin 4:05
2. "I've Got a Crush on You" Gershwin, Gershwin 2:55

3. "Let's Fall in Love" Harold Arlen, Ted Koehler 3:09
4. "Bewitched, Bothered and Bewildered" Richard Rodgers, Lorenz Hart 4:59
5. "Zing! Went the Strings of My Heart" James F. Hanley 3:23

6. "The Very Thought of You" Ray Noble 4:23

7. "They Can't Take That Away from Me" Gershwin, Gershwin 3:05

8. "A House is Not a Home" Hal David, Burt Bacharach 4:05

9. "I Get Along Without You Very Well" Hoagy Carmichael 4:27

10. "Skylark" Carmichael, Johnny Mercer 4:43

11. "I'm a Fool to Want You" Frank Sinatra, Jack Wolf, Joel Herron 5:38

12. "Smile" Charlie Chaplin, John Turner, Geoffrey Parsons 3:03

13. "You're My Saving Grace..." Steve Tyrell, Stephanie Tyrell, Barry Coffing 2:54

The Art of Elegance albümünde diğer albümleri gibi "Great American Songbook"tan oldukça bilindik klasik şarkılara  yer verilmiş. Müzik tarihi boyunca bir çok önemli şarkıcı tarafından yorumlanan bu eserler hemen herkesin bildiğini düşündüğüm en azından melodilerini hatırlayacaklarını düşündüğüm eserler. Tabii ki cazın altın çağında bu şarkıların bir kısmında öyle icralar yapılmış ki, değil Kristin Chenoweth uzun seneler bir çok şarkıcının o performansları aşabileceğini düşünmüyorum. Peki bu durumda Kristin Chenoweth'ın  The Art Of Elegance albümünü neden dinleyelim...

Zaten bildiğiniz şarkıların farklı yorumlarını dinlemek istiyorsanız bence albüme bir göz atılabilir. Orkestrasyon son derece güzel yapılmış ve albüm genelinde son derece sakin ve huzurlu bir yapı var. Albüm önemli tüm stream servislerinde de mevcut iken bir kulak kabartabilirsiniz.

Aşağıda albümden yayınlanan ikinci şarkı olan "Smile"ın canlı performans videosu bulunuyor. Genel bir fikir verecektir. Ayrıca albümü Spotify üzerinden de dinleyebilirsiniz.




Yorumlar