Kings of Leon - Walls


Amerikalı rock topluluğu Kings of Leon'un yeni albümü "Walls" yayınlandı. İlk dönemlerinde daha çok Amerikalıların güney rock'ı dedikleri tarzı blues ile harmanlayarak geniş kitlelere ulaşan topluluk zaman içerisinden müziğinin içerisine daha alternatif öğeler ekleyerek yoluna devam etti. Kings of Leon'un yedinci stüdyo albümü Ekim aynın başında raflardaki yerini aldı. Albümün tam ismi aslında We Are Like Love Songs yani aşk şarkılarını seviyoruz. Bu kelimelerin baş harflerinden Walls ismi türetilmiş.

Albümün gelişi yılbaşından beri bekleniyordu. Topluluk yeni albümlerinin hazırlıklarının tamamlandığını ve kayıtlar için stüdyoya gireceklerini duyurmuştu. Albümde bir önceki albümleri olan 2013 tarihli "Mechanical Bull"a göre bir değişim yaşanacağı beklentisi vardı. Her ne kadar Amerikan müzik endüstrisi albüme ödüller vermiş olsa da, dinleyiciler açısından çok beğenildiğini söylemek pek mümkün değil. Aslına bakarsanız Kings of Leon diskografisinin böuyle bir ilginç yanı var. Albümleri eleştirmenler tarafından bağenildiğinde dinleyiciler tarafından çok sevilmiyor, dinleyicilerin sevdiği albümler ise eleştirmenlerden iyi eleştiriler alamıyor.

Topluluk köklerine dönebilmek için ilk iki albümü kaydettikleri Los Angeles kentine dönerler ve albüm kaydedilir. Şarkı içeriği şu şekilde;
1. "Waste a Moment" 3:03
2. "Reverend" 3:54

3. "Around the World" 3:34

4. "Find Me" 4:05

5. "Over" 6:10
6. "Muchacho" 3:09
7. "Conversation Piece" 4:59

8. "Eyes on You" 4:40

9. "Wild" 3:39

10. "WALLS (We Are Like Love Songs)" 5:29
Kadro ise alıştığımız gibi eş dost hısım akraba şeklinde. Caleb Followill vokaller ve gitar. Matthew Followill geri vokal ve gitar. Jared Followill geri vokal ve bas. Nathan Followill davul ve vurmalılar. Albümün resmi tanıtımı , "Waste a Moment" şarkısına çekilen video ile aylar öncesinden başladı. Bu videoyu yazının altında bulabilirsiniz.

Gerek müzisyenler gerekse de bazı müzik eleştirmenleri albümün "vintage rock"una sahip olduğunu söyleseler de, Kings of Leon  son derece sıradan, popüler akımlara fazlası ile göz kırpan, gerek şarkı sözü gerekse de şarkıların yapısı açısından fazla basit bir albüme imza atmış. Dijital ortamda dinlerken bile albümün sonunu getirmenin zor olduğu, CD veya plağını almaktan  Kings of Leon fanları hariç herkesin uzak durması gerektiği direkt olarak kötü diyebileceğim bir albüm olmuş.

Çalan yerden uzaklaşın!



Yorumlar