Bastille - Wild World



Bastille - Wild World
Virgin EMI CD

Bastille, 2010 yılında kurulmuş bir İngiliz indie pop topluluğu. İlk önce solist Dan Smith'in kişisel tek kişilik projesi olarak başlayan Bastille, Chris Wood, Will Farquarson ve Kyle Simmons'ın katılımı ile .bir topluluk haline gelir. Topluluğun ismi Bastille Günü kutlamalarından geliyor, bu gün aynı zamanda topluluğun kurucusu  Dan Smith'in doğumgünü.

Bastille ilk kayıtlarını kendi imkanları ile bir EP olarak yayınlar. Gayet başarılı olan EP sonrasında Virgin plak şirketinini dikkatini çekerler ve arkasından ilk stüdyo albümleri "Bad Blood" yayınlanır. Büyük ilgi çeker ve Amerika ve İngiltere'de başarılı olur. Bu dönemin arkasından turneler, kadro değişiklikleri derken yepyeni bir döneme girerler. Topluluk dönem dönem yeni çalışmalarını dinleyicileri ile paylaşır. Geçtiğimiz yıl  "Hangin'" isimli parçalarını ücretsiz olarak dinleyiciler ile paylaşırlar ve Sugababes'in debut şarkısı "Overload" bir film müziği albümü için yeniden yorumlarlar. Bu sene ise  "The Currents" isimli şarkılarını yayınladıklarında artık yeni albüm için zamanın geldiği anlaşılır.

Albüm yayınlanmadan önce "Good Grief" single yayınlanır ve büyük ilgi görür.  Arkasından da albüm yayınlanır. Şarkı listesi şu şekilde;
1. "Good Grief" 3:26
2. "The Currents" 3:24
3. "An Act of Kindness" 3:28
4. "Warmth" 3:49
5. "Glory" 4:41
6. "Power" 3:29
7. "Two Evils" 2:46
8. "Send Them Off!" 3:20
9. "Lethargy" 3:24
10. "Four Walls (The Ballad of Perry Smith)" 4:12
11. "Blame" 2:55
12. "Fake It" 4:04
13. "Snakes" 3:17
14. "Winter of Our Youth" 3:23

Albümdeki müzisyenler Dan Smith vokaller ve programlama. Kyle Simmons klavye, perküsyon ve geri vokal. Will Farquarson tüm gitarlar, bas ve geri vokaller. Chris Wood davul, perküsyon ve geri vokal. Wild World albümü son derece huzurlu, iyi sözlere sahip bir albüm. Yazın artık yerini bahara bıraktığı şu günlerde keyifle dinleyeceğiniz, elektronik öğelerle akustik enstrümanların çık iyi harmanlandığı bir çalışma. Belki CD'sini edinmeyebilirsiniz ancak online müzik dinleme servislerinden bir göz atmanızı öneririm.

Aşağıda albümden yayınlanan Good Grief" single'ı için çekilen videoya göz atabilirsiniz.

Yorumlar