Angel Olsen - My Woman




Angel Olsen - My Woman
Jagjaguwar CD

1987 yılı doğumlu Angel Olsen , Amerikalı bir  folk ve indie rock müzisyeni. Şarkılarını genelde kendisi yazan Angel Olsen hem vokalleri hemde gitarları kendisi çalıyor albüm çalışmalarında. Bir dönem Prince" Billy and the Cairo Gang ile turnelere çıkıp albümlerine katkıda bulunan müzisyen ilerleyen yıllarda kendi solo kariyerini ön plana çıkartmaya karar vermiş.

Üç yaşında farklı bir ailenin yanına verilerek onlarla büyüyen Angel Olsen'in sonraki hayatında bu dönemin büyük etkileri olmuş. Kendisini büyüten ailenin oldukça yaşlı olması onun hayatını çok etkilemiş. Lise yıllarında hem punk müzikle hemde dini müzikle ilgilenmek durumunda kalmış. Okuduğu okulda dini motiflerin olduğu bir okulmuş. Okulu bittikten sonra ailesinden ayrılıp farklı bir kente taşınmış. İlk EP'sini kendi çabaları ile yayınlamış. Merak edenler için "Strange Cacti" ismindeki çalışma son derece karanlık ve iç kapatıcı sözlere sahip. Arkasından yayınlanan ilk albümü "Half Way Home"da da benzer bir hava söz konusu. 2016 yılında yayınlanan "My Woman" müzisyenin üçüncü albümü ve şarkı listesi şu şekilde;
1 Intern 2:46
2 Never Be Mine 3:41
3 Shut Up Kiss Me 3:22
4 Give It Up 2:56
5 Not Gonna Kill You 4:57
6 Heart Shaped Face 5:32
7 Sister 7:45
8 Those Were the Days 4:19
9 Woman 7:37
10 Pops 4:41

My Woman albümü tam anlamı ile duyguların ön plana çıktığı en iyi ihtimal ile melankolik bir albüm olarak tanımlanabilir. Yahu Hakan Bey memlekette yeterince sorun, sıkıntı yok mu, neden bir de iç kapatıcı albümlerden bahsediyorsun derseniz, cevabı aslında aşağıda video da dinleyebileceğiniz üzere Angel Olsen'in değişik ses tonunda gizli. Evet albüm biraz melankolik belki de biraz kapatıcı olabilir. Ancak vokalin kullanımı ve enstrümanların minimal tarzı hoşuma gitti. Bir göm atılabilir.

Yorumlar