The Lumineers - Cleopatra



The Lumineers, Amerikalı bir folk rock topluluğu. Topluluğun iki kurucu elemanı vokallerde ve gitarda Wesley Schultz ve davullarda Jeremiah Fraites. Jeremiah'ın ağabeyi ve Schultz'un en iyi arkadaşı olan Josh Fraites, 2002 yılında uyuşturucu yüzünden vefat edince iki arkadaş acılarını dindirmek için beraber müzik yapmaya başlar. Cellist Neyla Pekarek ise topluluğa 2010 yılında katılır. Katılma hikayesi de ilginç. Amerika'nın bir nevi sahibinden.com'u diyebileceğimiz Craigslist ilanı ile bulunur.

Wesley Schultz ve Jeremiah Fraites birlikte müzik yapmaya başlayınca farklı isimlerle topluluklar kuralar ve yaşadıkları şehirden New York'a gelirler. Farklı müzisyenlerin şarkılarını yorumlarlar ve kendi şarkılarını yazmaya başlarlar. Bu dönemlerde hemen her müzik tarzına el atarlar. Seneler bu şekilde geçer..

2008 yılında topluluğa Jason Van Dyke'ı davet ederler. Bu dönemlerde topluluk hala tam olarak belirli bir müzik tarzına odaklanamamıştır ve kulüplerde çalmaya devam ederler. Zaten The Lumineers ismi çaldıkları bir kulüpten geliyor. Yine seneler bu şekilde geçerken topluluk ilk albümlerini kendi adlarıyla 2012 yılında Dualtone Records'tan yayınlarlar. Albüm oldukça ilgi görür. Amerika'nın yanında Kanada, İngiltere ve Avustrulya'da da iyi yorumlar alır.

İlk albümün göreceli başarısına rağmen müzisyenler hala hayatlarını düzene sokamamıştır. Hatta biyografilerinde Wesley Schultz'un söylediğine göre Manhattan'da yaşamak çok pahalı olduğu için müzisyenliğin dışında 3 farklı işte çalışıyormuş. Bu dönemlerde bunalıp şehir değişikliği yapmaya karar verirler. Sonunda yaşadıkları şehre geri dönerler. Bu dönemde çellist Neyla Pekarek topluluğa katılır. Tabii bu arada geçmişte topluluğa katılan Jason Van Dyke ile uğraşırlar. Amerika'nın garip hukuk işleri işte...

Tüm bu karmaşanın arasında yeni albümleri Cleopatra'nın kaydına başlarlar. Şarkı listesi şu şekilde,
1. "Sleep on the Floor" 3:31
2. "Ophelia" 2:40
3. "Cleopatra" (Schultz/Fraites/Simone Felice) 3:21
4. "Gun Song" 3:36
5. "Angela" (Schultz/Fraites/Simone Felice) 3:21
6. "In the Light" 3:51
7. "Gale Song" (Schultz/Fraites/Neyla Pekarek) 3:13
8. "Long Way from Home" 2:32
9. "Sick in the Head" 2:31
10. "My Eyes" (Schultz/Fraites/Neyla Pekarek) 3:36
11. "Patience" 1:35


Albüm yayınlandığında çok başarılı olur. Albümün kapağında siyah beyaz film döneminin meşhur ismi Theda Bara hemen dikkat çekiyor. Son derece temiz kayıtlı, vokallerin ön planda olduğu son derece sakin ve keyifli bir albüm olmuş. Ben çok beğendim. Aşağıda albümün ilk 45'liği "Ophelia" ve albüme ismini veren "Cleopatra" parçalarının resmi videolarını seyredebilirsiniz...



Yorumlar