Smoke & Mirrors Percussion Ensemble



Smoke & Mirrors Percussion Ensemble
Yarlung Records 
YAR 17255-195V 45rpn 180Gr LP

The Smoke & Mirrors vurmalılar topluluğu 2009 yılında kurulmuş. İsmi  Smoke and Mirrors yani "Duman ve Aynalar", topluluğun amacını yansıtıyor, basit vurmalı enstrümanlar kullanarak  detaylı, ritme sahip kendine özgü bir ses ortaya çıkartmak. Smoke & Mirrors ilk olarak John Cage, Lou Harrison ve  Steve Reich gibi repertuvarlarında vurmalılara özel olarak eğilen bestecilerin eserlerini ele almış. İlerleyen dönemlerde kendi sevdikleri eserleri vurmalılara göre uyarlayarak repertuvarlarını geliştirmişler. Albümdeki kadro şu şekilde; Joe Beribak, Jessica Cameron, Edward Hong, Katalin La Farve, Kevin Schlossman, Derek Tywoniuk ve Wai Wah Wan. Eser Listesi ise su sekilde;
Avner Dorman
1. Udacrep Akubrad
Diego Schissi
2. Juego de relojes
Derek Tywoniuk
3. Vanish
4. Happenstance
Maurice Ravel
5. Sonatine für Klavier (transcr. For perc. by Derek Tywoniuk)

Listedeki isimler oldukça ilginç. Avner Dorman, 1975 doğumlu İsrail doğumlu bir besteci. Genç yaşlarında müzik, müzik tarihi ve fizik üzerine eğitim aldıktan sonra besteleri ile hemen ilgi çeken Avner Dorman, 2000'li yılların başında "Variations Without a Theme" bestesinin İsral Filarmnoi orkestrası ve Zubin Mehta tarafından seslendirilmesi ile dikkatleri üzerine çekmiş. Günümüzde müzik konusunda akademik kariyeri de devam eden besteciden seçilen eser "Udacrep Akubrad" ismini taşıyor. Bu ilginç bir eser çünkü en başından bir vurmalılar konçertosu olarak tasarlanmış. Bir diğer ilginç eser Maurice Ravel'in klavye in sonatin eseri. Derek Tywoniuk eseri alıp vurmalılar için uyarlayarak ortaya gerçekten ilginç bir iş çıkartmış. Bana sorarsanız gayette güzel olmuş.

Plağın en büyük özelliği, 180 Gram 45'lik olarak basılmış olması. Kayıt sırasında özel lambalı mükrofonlar ve özel ekipman kullanılmış. Baskı da aynı şekilde özenli yapılmış. Yarlung Records son dönemlerde hem içeriği ile hemde kayıt kalitesi ile odyofillerin hoşuna gidecek plaklar basıyor ki, Smoke & Mirrors Percussion Ensemble da böyle bir plak. İlerleyen günlerde testlerimde bol bol yer vereceğim bu albüme.

Albüm ilginizi çektiyse Opus3A mağazasından buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar