Scottish Chamber Orchestra, Robin Ticciati / Haydn: Symphony No. 101



Scottish Chamber Orchestra, Robin Ticciati / Haydn: Symphony No. 101
Linn Records CKH 600
180GR 45RPM Plak


Linn Records tarafından basılmış son derece özenli bir Haydn: Symphony No. 101 baskısı ile karşı karşıyayız. Plakta Robin Ticciati yönetiminde İskoç Oda Orkestrasını dinleyeceğiz. 1983 doğumlu İtalyan kökenli İngiliz şef Robin Ticciati müzisyen bir aileden geliyor. Dedesi Niso Ticciati bir besteci ve aranjör. Kardeşi de keman çalıyor. Tıpkı kardeşi gibi Robin Ticciati genç yaşlarında keman eğitimi almaya başlıyor. Arkasından piyano ve vurmalılara geçiş yapmış, ilerleyen yaşlarında ise National Youth Orchestra of Great Britain -Büyük Britanya Milli Gençlik Orkestrasına katılır. 15 yaşına ise ilk şeflik denemelerine başlar ve eğitimini bu yönde devam ettirmeye başlar. Robin Ticciati oda müziğine odaklanmış bir kişi olarak "Aurora" orkestrasını kurmuş. İlerleyen yıllarda İskoç Oda Orkestrasının şefliğine yükselir. Hem orkestra hemde şef Linn plak şirketi ile birlikte son dönemlerde farklı albümler yayınlamaya başlamış.

2015 yılında yayınlanan Scottish Chamber Orchestra, Robin Ticciati / Haydn: Symphony No. 101 plağının içeriği şu şekilde;

A YÜZÜ
1. Adagio - Presto
2. Andante
B YÜZÜ
3. Menuet Trio
4. Finale; Vivace

Joseph Haydn'ın 101 numaralı senfonisi için söylenebilecek şeylerden bir tanesi son derece tanınan bir eser olmasıdır. Bunda özellikle ikinci hareketindeki ilginç ritm bölümününü etkisi büyüktür. Eser aynı zamanda "The Clock" saat olarak isimlendirilir. Bu ilginç ritmin kökeni sanırım daha iyi anlaşılabilir! Tam olarak emin olunmasa da, Haydn eserini 1793 veya 1794 yıllarından bitirmiş. Farklı dönemlerdeki Londra seyahatlerinde eseri ortaya çıkartan Haydn ilerleyen dönemlerde bu senfonilerin oldukça popüler hale geleceğinin işaretlerini o dönemlerde de görmüştü. Ki ilk çalındığı dönemlerde bile "The Clock" çok büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Eser Linn Records tarafından özel bir ekipman kullanılarak 180Gr'lık plağa 45 devir formunda basılmış ve ortaya son derece etkileyici bir albüm çıkmış. Çok keyifli ve aynı zamanda bilindik bir eser, iyi bir orkestra ve genç artı başarılı bir şef. Güzel kombinasyon doğrusu!

Albüm ilginizi çektiyse Opus3A mağazasından buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar