Efe Demiral - Inside Out



Efe Demiral - Inside Out
Müzik Hayvanı MH-G22-049

Genç nesil gitaristlerden Efe Demiral'ın Müzik Hayvanı'ndan yayınlanan yeni çalışması "Inside Out" hakkında karalayayım bir şeyler dedim bugün. Türk müzisyen geleneği olduğu üzere internet üzerinde ancak bilgi kırıntıları bulabildiğim Efe Demiral'ın biyografisi ile alakalı bir şey yazamıyorum. Müzisyen İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünü tamamlamış ve farklı müzisyenler ile sahne almış. Müzik Hayvanı kayıtlarını dinleyen okuyucularımız var ise bu tespitime sanırım katılacaklardır son dönemlerde daha doğrusu 2 senedir yaptıkları kayıtlarda bağımsız bir plak şirketinin çok üzerine çıkmış durumdalar. Hani kayıt manyağı bir adam olmadığımı biliyorsunuzdur, ancak gitar ve piyano gibi enstrümanlarda hele ki solo performanslarda müziğin içine girebilmek kayıt önemli.

Efe Demiral bu kısa çalışma da tek başına çalmış. Albümün şarkı listesi şu şekilde;
01. imaginary landscape
02. inside out
03. three days variation
04. shallow
05. october
06. three days
07. coda

Albüm oldukça farklı ve hoşuma gitti doğrusu. Açılış parçası Imaginary Landscape ile Efe Demiral'ın gitarından harika melodiler duymaya başlıyorsunuz. Sade, abartıdan uzak temiz dokunuşların arkasından farklı efektler ile farklılaşan ve bana sorarsanız boyut atlayan parça arka planda uzaktan duyulan elektronik bir arka plan ve yine temiz gitar notları ile devam ediyor. Albümün genel konsepti ilk parça ile benzer bir anlayışa sahip. Albümde şahsi favorim efektler ve sample'lar ile gitarın başarılı şekilde harmanlaması şeklinde tanımlayabileceğim "Shallow" oldu.

Albümle alakalı bilgiler Müzik Hayvanı‘ndan edinilebilir. Ayrıca bilgisayarınızdan dinlemek için buraya tıklayabilir, ayrıca Spotify üzerinden dinleyip iTunes üzerinden satın alabilirsiniz.

Yorumlar