Ahmet Ali Arslan - Su Akar Deli Bakar



Ahmet Ali Arslan - Su Akar Deli Bakar
Müzik Hayvanı MH-G21-047

Ahmet Ali Arslan, Müzik Hayvanı'ndan yayınlanan yeni EP'si "Su Akar Deli Bakar" ile konuğumuz. Her ne kadar birçok Türk Müzisyen gibi Ahmet Ali Arslan hakkında biyografik bir bilgi bulmak kolay olmasa da, Müzisyen küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış. Küçük yaşlarda davul çalmaya başlamış ve ardından gitara geçiş yapmış. İlerleyen yaşlarda tasavvufa ilgi duyduğundan belki, ney üflemeye başlamış. Bir süre Amerika'da eğitimine devam etmiş ve radyo programcılığı yapmış. Anladığım kadarı ile hali hazırda radyoculuğu da bırakmış değil. Kendisinini Türk müziğine oldukça meraklı olduğunu hakkında yazılan yazılardan anlayabilmek mümkün.

Su Akar Deli Bakar albümünde vokal, akustik gitar ve çümbüş çalan Ahmet Ali Arslan'a şu müzisyenler eşlik ediyor. Ozan Sarohan: perdesiz gitar, vokal (su akar deli bakar) Rana Uludağ: bendir, zil, udu. Esat Ekincioğlu: kontrbas. Alişya Anlaş: vokal (bir aşk masalı) Albümdeki şarkı listesi şu şekilde;
1. biberonçini
02. aç zülfünü
03. bir aşk masalı
04. su akar deli bakar
05. mektup

Albüm elime ulaşınca büyük bir merakla CD çalarıma yerleştirdim. Açılış şarkısı "Biberonçini"nin daha ilk saniyelerindeki harika tonlar ve nakarat dizelerin başlamasıyla dönüşen melodiler ile albümün oldukça keyifli olduğunu anladım. "Aç Zülfünü" daha alıştığımız yerel melodiler ile süslenmiş iken, "Bir Aşk Masalı" bambaşka tonlara sahip. Bu arada şarkının sözleri çok akıllıca yazılmış, çok hoşuma gitti. Bir parantez "Alişya Anlaş"ın sesi gerçekten harika ve şarkıya ikili vokal pek yakışmış. Mini albümüne ismini veren "Su Akar Deli Bakar" şarkısında yine daha yerel tarza dönüyoruz. Albümün kapanış parçası ise "Mektup" sözleri ile dikkat çekiyor.

Albümün tarzını hemen füzyon deyip geçmekten ziyade üzerinde bayağı kafa yorulmuş farklı enstrümanlarının işin içine girdiği bir Türk Müziği varyasyonu olarak tanımlamak isterim. Hiç tanımadığım bir müzisyenin son derece keyifli ancak kısa bir çalışması olarak çok iyi bir tat bıraktı. Albümle alakalı bilgiler Müzik Hayvanı'ndan edinilebilir. Ayrıca bilgisayarınızdan dinlemek için buraya tıklayabilir, müzisyenin farklı çalışmalarını ise Soundcloud sayfalarından takip edebilir ve son olarak aşağıdaki videoya bir bakış atabilirsiniz.

Yorumlar