Modern Talking Bölüm I


Bu unutulmaz Alman disko ikilisi hakkında yazsam mı yazmasam mı diye birkaç aydır düşünmekteydim. Bilirsiniz bazı gruplar vardır döneme damgasını vurur sevelim ya da sevmeyelim Modern Talking işte bu gruplardan biri. Kendi adıma konuşacak olursam her ne yaptılarsa koleksiyonumda olan ve belki bugün iyi bir caz ve klasik müzik dinleyicisi olmamda ya da kulağımın gelişmesinde bana yardım eden gençliğimin grubu.

Evet hikayemiz 1983 yıllında başlar. Dieter Bohlen prodüktör ve besteci olarak çalışmaktadır o yıllarda. Çok genç bir yorumcu olan Thomas Anders ise Almanca sözlü pop parçalar yapmaktadır. Her ikisi de Alman Hansa Records’ta çalışmalarına devam ederlerken proje öncesi Dieter Bohlen Almanca sözlerle ünlü Fransız besteci/ yorumcu F.R.David’in Pick Up The Phone adlı parçasını düzenleyip Thomas Anders’e Was Macht Das Schön adıyla 1983’te okutur. Bu çalışma Almanya’da çok ses getirir ki, Modern Talking’in temelinin atıldığı noktadır. Dieter Bohlen dünyada ses getirebilmek için İngilizce sözlerle ama farklı bir sound ile gerçekleştireceği müzikte solist olarak Thomas Anders’ten yararlanmak ister o da kabul edince ikili doğar.

İlk parçaları olan You’re My Heart, You’re My Soul 1984 sonlarında tekli olarak yayımlanır ve 35 ülkede birden hızla bir numaraya oturur ve tüm dünyada sekiz milyon kopya satar. Bu inanılmaz bir başarıdır. Bu arada grubun ünlü logosu ilk kez bu teklide kullanılır.

Bunu ikinci teklileri You Can Win If You Want takip eder, bu parçada da durum pek farklı olmaz ve hızla bir numaraya çıkar ve 1985 yılı ortalarında ilk albümleri The First Albüm raflardadır. Albüm Almanya’da platin plak kazanır, 500.000 kopyadan fazla satarak. Albümde Avrupa ve uzak Doğu ülkelerinde hızla albüm listelerinde bir numaraya oturur.


Grubun diğer bir hit parçası olacak olan Cheri Cheri Lady ise yine 1985 yılında yayımlanır ve anında Almanya, İsviçre, Avusturya ve Norveç’te bir numaraya çıkara İsveç ve Hollanda’da ilk on’a girer. Parça grubun ikinci albümü Let’s Talk About Love'dan (The 2nd Album) yayımlanan tek tekli olacaktır. Bu albümde albüm listelerinde bir numaraya çıkarken yine Almanya’da platin plak alır.

Büyük çıkış 1986 başında yayımlanan ve halen herkesin anımsadığı Brother Louie teklisiydi ve aynı yıl bahar sonlarında yayımlanan Atlantis Is Calling ile devam eder. Bu parçalar 86 bahar sonlarında yayımlanan Ready For Romance'da ( The 3rd Album) yer alacaklardır. Bu albümde listelerde bir numaraya oturacaktır.

Başarılar devam ederken grupta Thomas Anders’in eşi Nora’nın kaprisleri ise sorun olmaya başlamıştır. Verilen konserlerde sahne almak istemesi, organizasyonlara karışmak istemesi ki bunlar ikili arasında tartışmalara sebep olmaktadır, öyle ki Ready For Romence yayımlandığında birbirleriyle konuşma-maktadırlar.

Üçüncü albüm sonrası 1986 sonbaharında altıncı bir numara olacak teklileri olan Geronimo’s Cadillac yayımlanır ki bu Kasım 86’da yayımlanacak In The Middle Of Nowhere (The 4th Album) adlı albümdendir. Bu albümde bir numara olur. Fakat albümde yer alan parçalarda bir şekilde diğer albümlerde yer alan hava hissedilememektedir. Bu grup içinde had safhaya varan anlaşmazlıkların bir sonucudur. Bu albümden albüm ile aynı adı taşıyan parçada tekli olarak yayımlanır.

1987 yılına gelindiğinde artık grubun dağılacağı yönünde söylentiler ortada dolaşmaktadır.

Fakat her şeye rağmen grup Romantic Warriors ( The 5th Album) adlı albümlerini 87 yaz başında çıkarırlar aynı zamanda albümden tek tekli olarak Jet Airliner yayımlanır. Albüm ilk kez Almanya da bir numaraya çıkmaz, ilk ona girerler. Bu arada gruba Amerika’da turne için teklif yapılır. Thomas’ın eşinin illa turnede geri vokal yapmak istemesi ve bunda diretmesi sonucu Ditere Bohlen bu turneye katılmaz ve Thjomas Anders grubun geri plandaki üyeri ve eşi ile alt şarkıcı olarak C.C.Catch ile beraber Amerika turnesine çıkar. 87 sonbaharında ise Brother Louie bu kez İngiltere’de iki numaraya çıkar. Ama bunlar grubun huzursuzluğunu gidermeye yetmemektedir. Kontratlarına göre bir albüm daha yapmaları gereklidir ve yaparlar da. Grubun ilk dağılmasının sonrasında geldiği In The Garden Of Venus 87 Kasım ayında yayımlanır aynı anda bu albümün tek teklisi In 100 Years’ta yayımlanır. Fakat aynı tarihte grubun beyni ve tüm parçaların bestecisi Dieter Bohlen solo projesi olan Blue System’in ilk albümü Walking On A Rainbow ve ilk teklisi Sorry Little Sarah’ı çıkarır ve katıldığı TV programında Modern Talking’in öldüğünü söyler. Sonuç ise son albümün listede otuz numaradan yukarı çıkamaması olur.

Yorumlar

Yorum Gönder