Chris Potter Underground Orchestra - Imaginary Cities



Chris Potter Underground Orchestra - Imaginary Cities
ECM 2387 404075 CD


Chris Potter, 1971 yılı doğumlu Amerikalı bir müzisyen. Genel olarak onu saksafonuyla tanıyor olsak bile çok yönlü bir müzisyen olduğunu söylememiz gerekli. Besteciliğnini yanında, bas klarnet, flüt, piyano gibi enstrümanları da çalabiliyor. Genç yaşlarda müziğe merak salan Chris Potterilk önce gitar ve piyanoya merak sarmış. Paul Desmond'u ilk kez dinlediğinde saksafonun onun hislerini anlatabilmek için en uygun enstrüman olduğuna karar vermiş ve hikayesi burada başlamış. Zaman içerisinde Red Rodney, Pat Metheny, Marian McPartland, Patricia Barber, Kenny Werner, the Mingus Big Band, Paul Motian, Ray Brown, Jim Hall, James Moody, Dave Douglas, Joe Lovano, Wayne Krantz, Mike Mainieri, Steve Swallow, Steely Dan, Dave Holland, Joanne Brackeen, Adam Rogers gibi önemli isimlerle çalışmış.

Kariyeri 1998 yılında yayınladığı "Vertigo" albümü ile değişmiş. Oldukça iyi tepkiler alan albümün ardından 2004 yayınladığı "Lift: Live At The Village Vanguard" ile farklı müzikal arayışlara girmiş. Underground Orchestra, Chris Potter ilk orkestra kaydı değil. Son 10 yıllık geçmişinde oldukça ilginç çalışmalar var.

ECM plak firması tarafından 2015 yılında yayınlanan Imaginary Cities albümünün içeriği şu şekilde;
1. Lament 8:07
2. Imaginary Cities 1 Compassion 8:34
3. Imaginary Cities 2 Dualities 8:44
4. Imaginary Cities 3 Disintegration 7:23
5. Imaginary Cities 4 Rebuilding 11:33
6. Firefly 8:37
7. Shadow Self 6:09
8. Sky 12:02

Albümde saksafonlarda Chris Potter'a kalabalık bir müzisyen topluluğu eşlik ediyor. Adam Rogers: gitar, Craig Taborn: piyano; Steve Nelson: vibrafon, marimba; Fima Ephron: bas gitar; Scott Colley: double bass; Nate Smith: davul; Mark Feldman: keman; Joyce Hammann: keman; Lois Martin: viyola; Dave Eggar: çello.

Aslında Underground Orchestra projesi, Chris Potter’ın uzun soluklu Underground quartet topluluğunun genişletilmiş bir versiyonu. Bu albümde de dinleyebileceğiniz Adam Rogers, Craig Taborn ve Nate Smith ile oluşturduğu bu dörtlüye eklenen isimlerle – daha geniş bir müzik perspektifi elde edilmiş. Albüm son derece müzikal ana hatlar etrafında iyi sololar ile kapağının tam aksine renkli bir görüntü ortaya koyuyor. Özellikle albüme ismini veren süit özellikle de "Rebuilding" bölümü şahsım adına çok hoşuma gitti. Albümü satın almak için tıklayınız

Yorumlar