Don Henley - Cass County




Don Henley - Cass County
Capitol Records CD


Don Henley ismini bir çok meraklı Eagles topluluğundan biliyordur. Uzunca bir süredir kendi solo albümleri ile müzik yaşamına devam eden Don Henley yeni albümü Cass County'i yayınladı. 1947 doğumlu Amerikalı müzisyen Eagles topluluğunda davul çalarken aynı zamanda vokallerin bır kısmını üstleniyordu. Topluluğun marş haline gelen "Witchy Woman", "Desperado", "Best of My Love", "One of These Nights", "Hotel California", "Victim of Love", "Life in the Fast Lane" ve "The Long Run" gibi şarkılarında vokalleri hep Don Henley üstlenmişti.

Eagles'ın 1980 yılında dağılmasından sonra ilk solo albümü "I Can't Stand Still"i 1982 yılında yayınlamıştır. Aşırı üretken bir müzisyen olarak kendi solo kariyerinde "Dirty Laundry", "The Boys of Summer", "All She Wants to Do Is Dance", "The Heart of the Matter", "The Last Worthless Evening", "Sunset Grill", "Not Enough Love in the World", "New York Minute" ve "The End of the Innocence" gibi çok bilindik şarkılara imza atmıştır.

Cass County , müzisyenin beşinci stüdyo albümü. 2015 Eylül ayında yayınlanan albümin içeriği şu şekilde;
1. "Bramble Rose" (featuring Mick Jagger & Miranda Lambert) 4:30
2. "The Cost of Living" (featuring Merle Haggard) 3:40
3. "No, Thank You" 3:45
4. "Waiting Tables" 4:47
5. "Take a Picture of This" 4:06
6. "Too Far Gone" (deluxe edition bonus track) 3:43
7. "That Old Flame" (featuring Martina McBride) 4:25
8. "The Brand New Tennessee Waltz" (deluxe edition bonus track) 3:20
9. "Words Can Break Your Heart" (featuring Trisha Yearwood) 3:40
10. "When I Stop Dreaming" (featuring Dolly Parton) 3:06
11. "Praying for Rain" 5:00
12. "Too Much Pride" (deluxe edition bonus track) 3:45
13. "She Sang Hymns Out of Tune" (deluxe edition bonus track) 3:15
14. "Train In the Distance" 4:47
15. "A Younger Man" 4:20
16. "Where I Am Now" 2:34

Albümün kayıt aşaması 2015 yaz aylarında başlamış. Çok sayıda müzisyenin albüme katkısı ile kariyerindeki en eğlenceli kayıt projesi olarak nitelendiriyor. Bu arada albümün ismi Henley'in büyüdüğü Texas bölgesinden geliyor. Albümde çok sayıda ünlü isim var; Merle Haggard, Miranda Lambert, Mick Jagger, Martina McBride, Jamey Johnson, Alison Krauss, Vince Gill ve Dolly Parton. Don Henley ismini gören bir çok okuyucumuz albümü Eagles çizgisinde bir rock albümü zannedebilir ancak albüm Amerikalıların yeni country dediği tarza sahip. Bu tarzı sevmiyorsanız hoşunuza gitmeyeceğinize eminim.  Albümde en çok hoşuma giden parça No, Thank You" oldu, gerisini pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Meraklısına...

Yorumlar