Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection



Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection
Columbia CD/Blu-ray) Box set

Bu albüm Bruce Springsteen'in "The River" albümünün özel baskısı. İlk önce orijinal albüme bir bakış atalım. Bruce Springsteen'in 15. albümü olan "The River" Amerikalı müzisyenin ilk çift plaklık albümüdür. 1980 yılında yayınlanan albüm ilerleyen yıllarda daha da popülerleşmiş ve Rolling Stone tarafından tüm zamanların en önemli 500 albümü listesine alınmıştır.

The River albümü Bruce Springsteen'in erken dönem çalışmalarından bir kısmını içerir. "Independence Day", "Point Blank", "The Ties That Bind", "Ramrod" ve "Sherry Darling" gibi bir önceki albümüne eklemediği ancak konserler sırasında çaldığı şarkıları yeni albüme eklemeye karar verir. İlk düşünce "The Ties That Bind" isimli bir albümlere girmemiş şarkılardan oluşan albüm yapmaktadır ancak Springsteen bu dönemde yeni şarkıları yazmıştır ve albüm zaman içerisinde çift plak olacak şekilde genişler. Yazılan yeni şarkılarda oldukça karamsar ve karanlık bir tema vardır ve Springsteen albümü Rock and roll ile Rock karışımı olarak nitelendirir. Ona göre Rock and roll her zaman mutluluğun müziği olmuştur rock ise daha farklı ruh hallerinin. İçerisinde bulunduğu paradoksu bu şekilde açıklar.
Orijinal albümün içeriği şu şekildedir,
Side one
No. Title Length
1. "The Ties That Bind" 3:34
2. "Sherry Darling" 4:03
3. "Jackson Cage" 3:04
4. "Two Hearts" 2:45
5. "Independence Day" 4:50
Side two
No. Title Length
1. "Hungry Heart" 3:19
2. "Out in the Street" 4:17
3. "Crush on You" 3:10
4. "You Can Look (But You Better Not Touch)" 2:37
5. "I Wanna Marry You" 3:30
6. "The River" 5:01
Side three
No. Title Length
1. "Point Blank" 6:06
2. "Cadillac Ranch" 3:03
3. "I'm a Rocker" 3:36
4. "Fade Away" 4:46
5. "Stolen Car" 3:54
Side four
No. Title Length
1. "Ramrod" 4:05
2. "The Price You Pay" 5:29
3. "Drive All Night" 8:33
4. "Wreck on the Highway" 3:54

Gelelim The Ties That Bind: The River Collection kutu setine. 2015 Kasım ayında albümün yayınlanmasından tam 35 yıl sonra hiç yayınlanmamış bazı şarkılar ile desteklenen toplam 52 şarkılık özel set ile karşı karşıyayız. 4 CD den oluşan setin yanında 4 saatlik hiç yayınlanmamış görüntülerle desteklenen DVD veya Blu-Ray'lere de set içerisinde yer verilmiş. Set içerisindeki Bruce Springsteen & The E Street Band: The River Tour, Tempe 1980, ilk kez yayınlanmış bir konser kaydı. 1980 yılında 4 kamera ve çok kanallı olarak kaydedilen konser videosuna ek olarak 1980 yılındaki farklı turnelerden görüntülerde set içerisine eklenmiş. Tabii ki 148 sayfalık bir kitapta unutulmamış.

Bu kutu seti sıkı  Bruce Springsteen fanatikleri için ki, ülkemizde bu topluluğun çok kalabalık olmadığını düşünüyorum. Ancak The River albümü gerçekten güzel bir albümdür ve arşivinizde yok ise bu kutu setini bir kenara bırakıp normal albümü dinlemenizi öneririm. Kutu seti içeriğindeki bonus şarkıların bir kısmı daha önce bootleg olarak yayınlandığı için çok merak edenler farklı mecralardan dinleyebilirler.

Yorumlar