Willie Nelson, Merle Haggard - Django & Jimmie




Willie Nelson, Merle Haggard - Django & Jimmie
Sony Legacy CD


Stereo Mecmuası okuyucuları Willie Nelson ismine muhtemelen aşinadır. Willie Hugh Nelson 1933 doğumlu Amerikalı bir yazar, şair, aktör ve aktivist. Özellikle 1973 yılında yayınlanan Shotgun Willie ile ülke çapında üne kavuşmuş. 1975 yılında yayınlandığı Red Headed Stranger ve 1978 yılında yayınladığı Stardust albümleri ile ticari rekorlar kırmış. Amerikan basını tarafından Nelson en ünlü ve garip country şarkıcısı olarak tanıtılıyor. Country müziği içerisinde bir alt tür olan Nashville tarzı içerisinde en önemli isim olarak ön çıkan Nelson ayrıca 30′un üzerinde filmde oynamış. Bu arada Nelson, biyo-yakıtlar konusunda ve bazı bitkilerin yasallaşması için çalışıyor. Uzun lafın kısası çok garip bir adam! Sanırım yakın zamanlarda kendisinin Band of Brothers albümünü incelemiştik.

Django & Jimmie albümünde kendisi gibi son derece popüler - tabii Amerika için- country müzisyeni Merle Haggard ile düetlere imza atmış. Bu ikilinin uzun müzik maceralarındaki altıncı ortak albümleri.

Birlikte kaydedecekleri albümün ilk sesleri South by Southwest festivali sırasında duyulmaya başlamış. Arkasından albümden ilk single olan  "It's All Going to Pot" yayınlandı. Tahmin edebileceğiniz üzere oldukça iyi tepkiler alan single'ın arkasından albümün hazırlıklarına geçilmiş. Band of Brothers'ın kayıt ayrıntılarını okuduysanız bu albümün kaydında da ilginçlikler var. Mesela Willie Nelson ve Merle Haggard ikilisi sözleri telefon aracılığı ile yazmış.... Albümün tam içeriği şu şekilde;
1. "Django and Jimmie" Jimmy Melton, Jeff Prince 2:53
2. "It's All Going to Pot" (featuring Jamey Johnson) Buddy Cannon, Jamey Johnson, Larry Shell 2:56
3. "Unfair Weather Friend" Maria Cannon-Goodman, Ward Davis 4:14
4. "Missing Ol' Johnny Cash" (featuring Bobby Bare) Merle Haggard 3:26
5. "Live This Long" Shawn Camp, Marv Green 3:35
6. "Alice in Hulaland" Cannon, Willie Nelson 3:01
7. "Don't Think Twice, It's Alright" Bob Dylan 4:10
8. "Family Bible" Nelson 3:36
9. "It's Only Money" Nelson, Cannon 3:56
10. "Swinging Doors" Haggard 2:51
11. "Where Dreams Come to Die" Nelson, Cannon 3:18
12. "Somewhere Between" Haggard 3:24
13. "Driving the Herd" Nelson, Cannon 2:49
14. "The Only Man Wilder Than Me" Haggard 2:35

Albüm yayınlanır yayınlanmaz çok olumlu tepkiler almış. Tüm yazar çizer tayfası albümde özellikle  Merle Haggard'ın Fender Telecaster'ını çelik tellerle donattığı kendisine özgü sesi, Wiilie  Nelson'ın gitarı ve özellikle Mickey Raphael'in armonikasının albümün olması gerektiği gibi imzaları haline geldiğinden bahsetmişler.

Albümün dominant tarzı olan country'e yabancı olan benim gibi müzik meraklıları bile albümden büyük keyif alabilirler. Son derece eğlenceli şarkıların yanında güzel melodiler dinleme şansınız var. Bu yazın müzik açısından biraz kısır geçtiğini düşünürsek en azından eğlencelik bir albüm. Alttaki video da albümden yayınlanan ilk single olan  "It's All Going to Pot" şarkısının videosunu seyredebilirsiniz.



Yorumlar