Gino Vannelli - Collected




Gino Vannelli - Collected
Music On Vinyl MOVLP1217


Gino Vannelli, 1952 Kanada doğumlu bir şarkıcı, müzisyen ve besteci. Müzisyenliği ailesinden gelen Vannelli'nin babası çeşitli büyük orkestralarda müzisyen olarak çalışmış. Erken yaşlarda müziğe merak salan Vannelli, daha öğrenci iken RCA gibi büyük bir plak şirketi ile anlaşma yapmış şanslı bir insanmış.

Plak anlaşması ile Amerika New York'a taşınmış. Bu dönemlerde oldukça fakirlik yaşayan Vannelli, 1973 yılında ilk albümünün yayınlanması ile biraz rahata kavuşur. O dönemlerde topluluğunda kendi kardeşi de müzik yapmaktadır. Bir çok enstrümanı da kendisi çalmak zorunda kalır. 1974 yılında ikinci albümü "People Gotta Move" yayınlanınca Billboard listelerinde yer bulur. Bu durum ona televizyona giden kapıyı aralar. 1970'ler boyunca bir çok albüm yayınlar ve "Crazy Life," "Powerful People," "Storm at Sunup," "The Gist of the Gemini" ve "A Pauper in Paradise" gibi hit parçalara imza atar.

Music On Vinyl tarafından yayınlanan Collected albümü işte bu döneme ışık tutuyor. Şarkı listesi şu şekilde;
SIDE A
1. PEOPLE GOTTA MOVE
2. FELICIA
3. LADY
4. POWERFUL PEOPLE
5. KEEP ON WALKING
SIDE B
1. LOVE ME NOW
2. MAMA COCO
3. LOVE OF MY LIFE
4. I JUST WANNA STOP
5. WHEELS OF LIFE
6. LIVING INSIDE MYSELF
SIDE C
1. BLACK CARS
2. WILD HORSES
3. YOUNG LOVER
4. HURTS TO BE IN LOVE
5. IF I SHOULD LOSE THIS LOVE
6. SUNSET ON L.A.
SIDE D
1. THE TIME OF DAY
2. CRAZY LIFE
3. LOST AND FOUND
4. IT’S ONLY LOVE
5. NIGHT DRIVE

Gino Vannelli tarzı aslında döneminin pop müziği olsa da, içerisinde Pop, Jazz ve Rock öğeleri barındıran bol bol aşk sevgiden bahseden şiirsel sözlere sahip diyebiliriz. İki plaktan oluşan Gino Vannelli - Collected albümü, dönemin tüm önemli hit'lerini içeren bir albüm olarak muhtemelen 70'lerde gençliğini yaşamış ve bu şarkıları dönemin popüler mekanlarında dinlemiş olanlar için güzel bir nostalji olabilir...

Yorumlar