Elvis Costello - Kojak Variety




Elvis Costello - Kojak Variety
Music On Vinyl MOVLP1127


Elvis Costello çok farklı bir müzisyen. 1954 doğumlu asıl adı Declan Patrick MacManus olan Costello İngiliz bir singer-songwriter yani şarkıcı ve söz yazarı. 1970'lerde Londra pub sahnelerinde müzik hayataına başlayan Costello 1970'lerin sonlarında Yeni İngiliz Müziği akımının içerisine dahil olur. Yazılan çizilenlere göre "My Aim Is True" bayağı da ilgi odağı olmuştur. İlerleyen yıllarda farklı topluluklar ve solo albümleri ile müzik dünyasının önemli isimlerinden birisi haline gelmeyi başarmıştır. Bu arada ülkemizde de çok sevilen Diana Krall ile evli olduğunu bilmeyenler için hatırlatalım.

Kojak Variety, Costello'nun kariyerinde farklı bir albüm. Tam anlamı ile bir cover albümü. İçeriğinde çok farklı müzik türlerinden isimlerden seçilmiş son derece dikkat çekici şarkılar var. Mesela The Kinks'in solisti Ray Davies'in "Days" şarkısı. Bob Dylan'dan "I Threw It All Away" şarkısı gibi. Bu şarkıların seçimi ve sıralaması sayesinde albüm son derece ilginç bir dinleme deneyimi sunuyor.

Seçilen şarkılar ve parantez içinde kimden alıntı olduğunu aşağıdaki listeden bakabilirsiniz.
"Strange" (Screamin' Jay Hawkins) – 2:39
"Hidden Charms" (Willie Dixon) – 3:29
"Remove This Doubt" (Brian Holland, Lamont Dozier, Edward Holland, Jr.) – 3:52
"I Threw It All Away" (Bob Dylan) – 3:23
"Leave My Kitten Alone" (Little Willie John, Titus Turner, James McDougal) – 3:10
"Everybody's Crying Mercy" (Mose Allison) – 4:05
"I've Been Wrong Before" (Randy Newman) – 3:01
"Bama Lama Bama Loo" (Richard Penniman) – 2:45
"Must You Throw Dirt in My Face?" (Bill Anderson) – 3:49
"Pouring Water on a Drowning Man" (Drew Baker, Dani McCormick) – 3:39
"The Very Thought of You" (Ray Noble) – 3:42
"Payday" (Jesse Winchester) – 2:57
"Please Stay" (Burt Bacharach, Bob Hilliard) – 4:49
"Running Out of Fools" (Richard Ahlert, Kay Rogers) – 3:04
"Days" (Ray Davies) – 4:54

Albümün ilerleyen yıllarda genişletilmiş bir baskısı da yayınlandı. Bruce Springsteen'ten "Brilliant Disguise" gibi yine dikkat çekici seçimlerin olduğu bonus bölüm Music On Vinyl baskısında mevcut değil. Plak baskısı 1995 yılında yayınlanan albümü temel alıyor. Albümdeki müzisyenler; Elvis Costello – armonika, vokal. James Burton – gitarlar. Jim Keltner – davul. Larry Knechtel – piyano ve klavyeler. Marc Ribot – banjo ve gitarlar. Jerry Scheff – bas. Pete Thomas – davul.

Albüm dinlememiş meraklılar için güzel balad'lar ve rythm & blues şarkıları içeriyor. Music On Vinyl baskısı temel olarak 2004 yılında yapılmış remaster çalışmasını temel alıyor. Bir dakika sıkılmadan dinleyebileceğiniz, çok iyi müzisyenler içeren keyifli bir albüm.

Yorumlar